21. junij 2007

Četrti veliki tenor: Paul Potts

Saj poznate velike tri - Pavarotti, Domingo in "tisti tretji".

Od danes boste lahko rekli, da poznate tudi četrtega.

Na letošnjem angleškem tekmovanju talentov Britain's Got Talent je nastopil tudi prodajalec mobilnih telefonov Paul Potts. Ko ga je komisija vprašala, kaj je prišel počet, je sramežljivo odvrnil: "Pet opero." Komisija se je malo zgrožala (a dokaj neopazno, saj gre venda za Angleže), Paul je odprl usta in zbrano ljudstvo se je skoraj razjokalo. In to ne od groze - tip resnično poje tako, da ti gredo dlake pokonci.

Drugo je, bodo rekli čez leta, legenda. Paul je raztural tudi v polfinalu in seveda zmagal v finalu. Zdaj pa verjetno podpisuje pogodbe z največjimi.

Nisem nek nori ljubitelj opere. Poslušam Sarah Brightman, pa včasih kaj od velikih treh (ja, vem da je Carreras in ja, vem da je zgornji štos iz Seinfelda), potem pa se bolj neha. Pottsa bom pa zagotovo še poslušal.

YouTube: avdicija, polfinale, finale.

[Šele na koncu sem se spomnil pogledat, če je v slovenski blogosferi Pottsa že kdo omenil. Seveda nisem prvi - Miha me je prehitel za nekaj dni. Pa še kdo verjetno tudi. Nič hudega, Paul je tako dober, da se ga splača večkrat omenit.]

Ni komentarjev:

Objavite komentar

reklame