24. september 2008

Spletne igrice

Hudič je, ko te obsedejo. Že skoraj eno leto ugotavljam, da mi za vse živo zmanjkuje časa. Ker me je obsedel Travian. Real-time spletna igrica s slovenskim vmesnikom. Skoraj slovenskim vmesnikom, če smo čisto natančni. 
Igram na drugem slovenskem strežniku. Kot pleme vedno izberem Galce, čeprav so na voljo še Rimljani in Tevtoni. Sem na 52. mestu od 5632 registriranih igralcev, od katerih jih je 4420 aktivnih. Imam 23 naselij s pripadajočimi polji. Vse v naseljih se dogaja za to, da narediš lahko čimvečjo vojsko. Nadgrajuješ surovinska polja, da so bolj donosna, da lahko plačuješ za vedno več vojske. Vsaka vojaška enota za svoje življenje potrebuje žito. Pehota 1 klas na uro, konjenica 2, 3, ovni 4, trebušeji 6. In tako dalje. Svojo napadalno vojsko sem na tem strežniku izgubila 3x v bunkerjih pri nasprotnikih. Moč obrambne vojske v naselju se sešteva, če ti prijatelji pošljejo okrepitve. Napadalnih vojsk ni mogoče seštevati. Velja samo, kar lahko narediš v enem samem naselju.
Strežnik se bliža koncu. Konec se začne, ko se naseli na Travian-svetu starodavno in izgubljeno pleme Natarjev. Ko zasedeš njihovo vas in jim suneš gradbene načrte, lahko v njej gradiš Čudo sveta. Tista aliansa ali zveza, ki prva zgradi Čudo sveta do stopnje 100, zmaga. Druge se trudijo, da bi jo prehitele časovno in da bi rušile čudesa nasprotnikov. Kar je zelo težko, saj se v naseljih s čudesi sveta zbere milijonska obramba. Ki se sešteva. Napadalna vojska pa ... četrtič sem imela že res kar spodobno napadalno vojsko. Ne strašno veliko, samo spodobno. Pa v naselju s čudom sveta ni naredila kaj preveč škode. Moji trebušeji so podrli le nekaj stopenj velikega skladišča.

Naše Čudo sveta je zdaj tako:

Kakšen lep babilonski stolpič, kaj? Tako je na stopnji 60. Zdaj je že na stopnji 70. In en naš nasprotnik ima čudo na stopnji 75. Saj je bilo na stopnji 77, pa ga je obiskalo nekaj naših katapultov.

Še dobro, da bo tega kmalu konec. Moram nehat igrat spletne igrice.

 

 

Hudič je tudi, ko spletne igrice začnejo igrati otroci. Sploh če so v angleščini, igrajo jih pa otroci, ki ne znajo toliko angleščine, da bi sami razumeli navodila, izvedeli, zakaj se dogaja nekaj in zakaj ne morejo narediti česa drugega. Potem se ti zgodi, da vse popoldne zabiješ za to, da ugotoviš, zakaj Neopet tvojega malega sina ne more obleči majice, ki si mu jo kupil. Po iskanju helpa in googlanju in ne vem še čem ugotoviš, da lahko ena vrsta Neopeta lahko oblači le oblačila za svojo vrsto. Sheesh.

No, tako zdaj imamo še tole:

smoncko got their Neopet at http://www.neopets.comsoncka got their Neopet at http://www.neopets.comsoncka got their Neopet at http://www.neopets.com

A niso kjutkani, no? Prvi je jubjub in naš malček ga je poimenoval Ognjenček. Brez šumnikov, seveda. Drugi je kacheek (to prihaja iz poljščine, kaček = maček) in se imenuje Cufek132. Tretji je zafara in poskakuje naokoli z imenom Poskočko232. Naša šestošolka, ki nekaj angleščine kukrde razume, je namreč razumela, da mora vsako ime imeti na koncu še nekaj številk.

Spletne igrice, ja. Njihove se da vsaj zapret, pa interakcije z drugimi živimi ljudmi ni kaj dosti, razen ko daješ predmete na dražbe. Vsaj na njihovi stopnji igranja ne. Kaj vem, kaj vse še Neopets-svet skriva. 
Travian se dogaja, tudi če tebe ni zraven. Dopust? Pozabi, če nimaš dostopa do interneta.

4 komentarji:

  1. Mislim, da sem ena redkih, ki me pa Travian ni zasvojil ko sem ga poskušala igrati. Ma čist preveč traja, da kaj naredijo. :-))
    Imam pa zato rada Lego Indiana Jones igrco. Pa mogoče še katero, sam jih ne poznam velik.
    Ampak L. - uf, on pa ima igric še pa još. Preveč. :-)

    OdgovoriIzbriši
  2. Link se da, link ;)
    Hecam se. Ne rabim igrc sploh. Buhvari.

    OdgovoriIzbriši
  3. Aja, še to. Travian postane zares zanimiv, ko imaš večtisočglavo vojsko in katapulte in se trudiš, da bi v 1 sekundi poslal čimveč napadov na eno naselje - brez skripte. Ne samo zato, ker so te prepovedane, ampak tudi zato, ker ni zabavno, če vse računalo naredi namesto tebe. In ko se trudiš, da bi poslal enake napade z 1 samim katapultom (fake napad) na druga naselja istega igralca, da ga zmedeš in ne ve, kaj bi branil.

    OdgovoriIzbriši
  4. Ja, ja,... to so strategije ... to pa men nikol ni šlo od rok.
    Kar se tiče Lego igrce je pa fajna, k jo lahko dva igrata (saj veš, Indiana in Marion&co.), pa ni nič krvava. Sam legice razsuvaš. :-)))
    Pa J. ma polno igrc, ne L. Ne poznam nobenega L. v našem stanovanju. ;-)

    OdgovoriIzbriši

reklame