27. marec 2011

Manly

Nedelja.

Ponoči je deževalo, zjutraj je bilo oblačno, jaz pa sem se vseeno odpravil s trajketom v Manly.

Mestece ni nič posebnega, plaža je pa lepa, oceanska. Seveda je začelo krepko deževati, ravno ko sem prišel do plaže. Kaj sem hotel - zavihal sem hlače, stlačil nogavice v čevlje in se šel sprehajat po vodi.

Deževati je kmalu nehalo, pa sem se podal v hrib - po "razgledni" poti na North Head, kjer je bilo včasih središče topničarjev, zdaj pa se tam ukvarjajo s pogozdovanjem in obnavljanjem avstralske pokrajine. Naredil sem dvokilometrski krog po vrhu, si ogledal vse možne razglede, potem pa sem se vrnil v dolino.

Zdaj sedim v hotelu in čakam na prevoz na letališče. Potem pa skoraj 15-urni let do Dubaia. Se že veselim - ne! (Bo pa lepo spet priti domov.)

Sunday.

During the night it was raining, in the morning the weather was cloudy but still I decided to go to Manly. Good choice!

The main attraction in Manly is the beach. Of course it was raining so there was only one thing to do - went for a walk through the waves.

The weather soon cleared and I took the "scenic" path up the hill to the North Head, some day a center for artillery training and now a sanctuary working on reforestation. I walked the “gunnery walk” – about 2 km path with many scenic views and then returned to the sea level.

Now I’m sitting in hotel waiting on the airport shuttle bus. 15 hours to Dubai, six to Vienna and 1 to Ljubljana and then I’ll be home!

ferry

Manly

beach

sand

cliff

lake

marsh

3 komentarji:

  1. Kitty...what a marvelous time you must be having! I enjoyed viewing all the photos you took on your trip...lovely country!
    Mary

    OdgovoriIzbriši
  2. Sadly, only I was in Australia. K stayed at home.

    OdgovoriIzbriši
  3. jejha, take fotke res zbudijo potovalne skomine

    OdgovoriIzbriši

reklame