8. oktober 2011

Jesenski vrt

V pričakovanju mraza sem včeraj zjutraj (večinoma, ne pa povsem, še pred dežjem) skočil na vrt in pobral zadnje pridelke ne-zimske sorte. Paprik je bilo še nekaj, feferoni so sicer zeleni, a prav prijetno pekoči, paradižniki so tudi bolj ali manj zeleni (K. je našla recept za zeleno paradižnikovo omako (salsa verde), ki ga bomo najbrž preizkusili), buč (Hokaido) pa je malo morje. Bo kdo kakšno? Odlične so v juhi in piti, ta mičkene bomo pa kar potenstali, kot bučke.

In anticipation of a bad weather and low temperatures I’ve collected last peppers, tomatoes and squashes from the garden.

paprike

buče

paradižnik

Popoldne pa smo celo doživeli nekaj minutk snega. Na Planini se je na vrhovih dreves obdržal dalj časa, a je tudi že izginil.

This turned out to be a very good idea, as the temperatures dropped down to 5 degrees with some snow mixed into the rain. This year’s start of autumn was really crazy – 25 degrees on Thursday afternoon, 17 degrees on Friday morning and 5 degrees on Friday afternoon!

sneg

Planina

1 komentar:

  1. Uf K, a lahko dobim ta "zeleni" recept? Jaz sem ta zelene paradižnike sicer še pustila v vrtu, ampak če je res fajn recept, jih grem pobrat preden počrnijo.

    OdgovoriIzbriši

reklame