10. junij 2013

Mokume gane na sto načinov

Eh, na sto seveda ne, ampak nekaj si je treba tudi za naslov izmisliti. Še med pripravami na februarsko delavnico zapestnic mokume gane sem naredila tole modro, dvodelno, ki bo verjetno ostala v obliki nedelujočega prototipa. Tudi to se zgodi, je pač lep okras na moji polički. Če obstaja “klasični” mokume gane, se mu tale način izdelave verjetno precej približa. I like mokume gane for its versatility and unpredictability. It’s fresh, summery and elegant, all that you need it to be. I made this prototype two-part bracelet in February, I forgot about it a bit and since it’s not wearable, it will stay on my shelf as a nice ornament, I guess. This is a classical mokume gane.

08 modra dvodelna zapestnica

Na delavnici smo delale nekoliko drugačno varianto in nastala je tale zapestnica. At the workshop we tackled it in a slightly different manner and the result is really different.

zapestnica

Iz plahtice sem po delavnici v Avstriji, kjer smo delali mokume gane na še tretji način, naredila z novimi šablonami še nekaj kosov za obeske. En posamičen, en malo bogatejši, 3 koščki so pa še v polizdelku na mizi, jih moram še skončati. Afther the workshop in Austria I used what remained from the veneer with the new templates and made a couple of pieces. One simple pendant, one complex and I have 3 more pieces that have to be finished.

modro/vijolični obesek in ogrlica

Ni komentarjev:

Objavite komentar

reklame