05. maj 2015

Police za kavne skodelice

Te police so se dolgo rojevale, potem me je pa žena nagnala k delu in sem jih spravil skupaj v štirih dneh med počitnicami/prazniki.

Začel sem z debli – dvema kosoma hruške in dvema slive. (Slika je simbolična – posnel sem jo, ko so police že visele na zidu. Kup, iz katerega sem pobral les, je pa pravi.)

These shelves spent a long time in the “idea” phase. I finally built them over the last week when the kids had school vacations.

I’ve started with pieces of tree trunks that we felled many years ago.

1 debla

Potem sem pa žagal in oblal in brusil in dobil nekaj malega desk. Lep les. Poln napak, a (ravno zato) lep. Na spodnji sliki (levo hruška, desno sliva) so deske že naoljene.

After quite some time sawing, planing, sanding and oiling I got a few planks of pear and plum wood (pear on the left, plum on the right).

2 deske - hruška 3 detajl - sliva

Potem sem še malo vrtal in lepil in še enkrat vrtal (v zid).

And then we put them on the wall …

4 police na steni

Fotografija skodelice kave je bila že prej na zidu in so se ji police samo prilagodile.

K je nanje razpostavila vse šalčke za kavo, kar jih imava, in male kozarčke za šnops, ki se jih je z leti kar nekaj nabralo. Pa moja dva priljubljena kozarčka za viski (levo zgoraj).

… and K filled them with all the coffee cups we have. (Coffee as in espresso, not the muddy American stuff Smeško, ki mežika.)

The photo (also made by me) was hanging there before so the shelves had to adapt to it.

5 polne police

Lepe so. Najbolj pa mi je všeč, da je vsak kos lesa nekaj posebnega.

I really like the result, especially the fact that each piece of wood is completely unique.

6 detajl 7 detajl 8 detajl

3 komentarji:

 1. Leeeepe poličke, bravo Primož!!!

  Ma, ti zbiraš skodelice ali kako?
  Ker vse so res lepe!!!

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Ko na kakšnem sejmu naletiva na lepo kavno skodelico, jo kupiva, če je obema všeč in če ni draga. In če prodajo samo eno. Tako ni treba nikoli skrbeti, da je šel servis po gobe, če se kakšna ubije ali poči. Se pač zgodi.

   Izbriši

reklame