07. februar 2007

Ko bi

Ko bi nekaj napisal, ker te jezi, ker bi povedal, ker bi razložil, razkričal - pa nimaš komu ... Kaj narediš? Pisanje papirnega dnevnika se ti zdi malček noro, saj se ti zvezki nabirajo in nabirajo, da ne govorimo o tem, da na roke pisati tako ne znaš več, pisanje elektronskega dnevnika je nekaj najbolj brezpredmetnega na tem svetu, pisanje spletnika, hm, pisanje spletnika zna biti tisto. Ne čisto večno in ne popolnoma minljivo, ravno nekaj vmes.

No, mene prime, da bi kaj napisala, ko se mi ne da delati in ko preberem vse bloge, na katere sem naročena. Ni jih malo, pa tudi kar raznoliki so.

Razen zadnje par dni, ko večina obira in pretresa Emo. Jaz je ne morem. Je nisem gledala. Sem pa šla na Youtube pogledat zmagovalno pesem. Ki je verjetno vsaj s tehnične plati ena najbolj kakovostnih pesmi, kar se jih je pojavilo na Emi v zadnjih nekaj letih. Škoda, da bo najverjetneje izpadla na predtekmovanju. Ne sliši se ravno kot material za Evrosong. Celo če privzamemo, da se bodo backvokali na "velikem" tekmovanju malo bolj potrudili.
No ja, seveda tudi ni mogoče reči, da je bila lanska zmagovalna pesem na prvi pogled material za Evrosong. Ampak naši komadi nikoli ne izstopajo tooooliko, da bi se jih kdo usmilil. V eno ali v drugo smer.
Alenkin glas mi je všeč, moram priznati. Tudi v natur, ne le v operni izvedbi. Dva dokaj različna glasova, zanimivo, nisem še nikoli opazila, da se opernemu pevcu glas tako spremeni, ko preklopi tehniko. No ja, tudi ne vem, če sem kdaj doživela, da pevec/-ka poje isti komad v dveh tehnikah. Ampak pri njej deluje. Operne pevke, ki pop komada sploh ne znajo zapeti, so bolj pogosta sorta. No, saj, bomo videli.

Naletela sem v zadnjem času tudi na nekaj gejevskih blogov. Ki so me popolnoma fascinirali. S popolnoma seksualnega stališča. Kot skoraj lahko pornografsko branje, samo da imaš občutek, da si ga avtor ne izmišlja, ampak se res dogaja v njegovi glavi. Saj ne, da bi jih posebej iskala, ampak na strejt blog, ki bi se toliko in tako podrobno ukvarjal s seksom, nekako še nisem naletela. Mogoče premalo natančno gledam ;)

Ni komentarjev:

Objavite komentar

reklame