25. oktober 2008

Papirčkanje (6)

Danes ponoči sem se zbudila z glavobolom, ker pa sem zaspala nazaj, se je ta od jutra prelevil v levjo migreno. Zajtrk sem še uspela narediti (sobotna klasika so toastki), potem pa me je dotolklo. Postelja in konec. Mislim, da sem se zbudila šele okrog 14h. Še dobro, da so otroci veliki in moj ljubi slovon ni imel preveeeeeč dela z njimi. Še največ energije je porabil, da ju je utišal, saj je še posebej tamauček precej glasne sorte. Da ne bi motila mene ... Red heart

Po kosilu sem se počutila samo še rahlo zadeto in ne več kot z drugega sveta in sem iskala nekaj mirnega in ne preveč napornega za delat. Prevajat nisem mogla …
Pa sem se usedla k papirčkom. Nastale so kar tri voščilnice. V načrtu sem imela štiri, ampak …

voscilnica inchies bež voscilnica inchies modra   Ko sem zadnje dneve gledala voščilnice, na katerih so uporabili tako imenovane “inchies”, se pravi izrezke v velikosti enega kvadratnega palca, ki jih jaz imenujem palčki, sem pomislila, da bi lahko uporabila tehniko, ki sem jo že pri ozadjih ATC-jev. Iz šeleshamerja sem izrezala okence, malo večje od določenih mer za ATC, in nato okence kot slikar/fotograf postavljala na dele slik v revijah. Tako sem dobila zelo raznolika ozadja. Palčki so majhni, tako da dajejo po eni strani še več možnosti za kombinacije. Za svoje prve sem uporabila reklamni material, natisnjen na pravem fotopapirju. Mislim, da bi na rjavi izpadlo bolje, če bi bil zunanji rob ožji in poravnan, ampak sem to ugotovila, ko je lepilo že prijelo. Poleg tega sem dobila kritiko, da vodoravni robovi “padajo” v desno navzdol za cel milimeter. Druga … ne vem, tako zelo srebrno-modra je bila, da sem morala dodati malo rdečih srčkov – nalepkice za nohte. Štampiljko za male srčke sem naredila sama, iz radirke. Veliki srček je narisan s srebrno konturo.
voscilnica tanita 02 Taaaaale me je pa namučila. Pravzaprav sem mislila, da bom uspela danes narediti dve voščilnici za 2 izziva, a sem tole postavljala, kombinirala, sestavljala in gnjavila toliko časa, da mi je za kaj drugega zmanjkalo časa. Narejena je po tej predlogi:
image 
Kot “rdeči trak” sem si najprej zamislila note. Ker nisem našla nobenih, pisanih na roke, sem šla in prepisala Meditacijo iz Thais, solo partituro za violino. Črtovje sem nameravala postarati s čajem. Ker pa sem ravno fliknila v pralni stroj nekaj poletnih cunj v rjavih odtenkih, ki precej puščajo barvo, je rekel Slovon, naj dam list kar zraven, saj bo barvo pobral. Aha, šur. Razpadel je skoraj enako kot papirnat robček, pozabljen v žepu kavbojk.
Note sem prepisala še enkrat, le da sem z zlato sakura z bordo obrobo, ki sem jo uporabila za naslov, napisala vse note. Ko so se posušile, sem list potunkala v čaj – in dobila roza obarvan list. Dooooh! Naprej sem ga starala z rjavo vodenko, še vedno roza pisava. Prevlekla z bronastim Sakura pisalom še enkrat vse note. S svečo požgala robove. Nič se ni skladalo. Ne s punčkama, ne z rožicami, nič z ničemer. Obup. Potem sem podložila bordo vodoraven trak. Pregrobo. Potem sem podložila rdečo čipko – in sta bili Taniti totalno neumestni. Poskusila sem še s kombinacijo trakov in končno je zadeva sedla skupaj. Koooončno. Notranja stran je prelepljena s svetlejšim papirjem. Tako je lažje napisati voščilo in skriti so konci širokih trakov. Vsi trakovi potekajo po sprednji in zadnji strani voščilnice.

(This card gave me some grief! I tried 4-5 different combinations after I thought that I have the layout completely planned, because nothing fit. Everything was to heavy, everything came out bulky and clumsy, until I decided that a full band was just wrong for the flowery paper and the Tanita characters I choose. The girls are so lean, the flowery paper so elegant, that a uniform band of whatever that would cover most part of the card was just to much. So I opted for a more aerial design.)

In spet še nekaj blogerskih bombončkov:

Camilla podarja štampiljko Charlie 007, proizvajalca Whiff of Joy (27. okt)
Anka podarja različne prikupne zadevice (31. okt)
Kris iz Retro Café Art podarja čudovito zbirko “luknjic” (31. okt)
Maxine podarja lep kupček dodatkov za kartice
Eba podarja na kupe izdelkov domače izdelave (1. nov)
Kristin podarja Stampavie štampiljko Rachelle Anne Miller (1. nov)
Ashley podarja kupček dobrot in eno spooky lobanjasto štampiljko (1. nov)
Le kaj so Perfect Pearls, ki jih podarja Julie na Scrapping Away? (1. nov)

Tehle bončkov je vedno več, včasih se mi prav sline pocedijo, čeprav moj ljubi Slovon trdi, da imam za ustvarjanje pa reeees vsega dovolj (in preveč). Ampak jaz se v njegovo klet tudi ne vtikam, dokler uspem priti skoznjo do marmelade, tako da …

7 komentarjev:

  1. Thanks for joining the candy - and good luck!

    OdgovoriIzbriši
  2. Uf zanimiv, zaenkrat konfuzen blog, ker se ne znajdem kdo je kdo :) Hvala za pohvale in trapasto vprašanje - kaj so skrčljivke?

    Aja, in super miza :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Oh, saj je čisto simpl - pod vsakim prispevkom piše 'posted by ...' in tam vidiš, kdo piše.

    OdgovoriIzbriši
  4. Nič trapasto. Termoskrčke ... hmm ... pripravim jutri post o njih, obljubim. Bom pofotkala pri svetlobi in s postopkom na klešče.

    OdgovoriIzbriši
  5. Thanks for joining in with the candy good luck

    OdgovoriIzbriši
  6. Your card turned out amazing after all the grief it gave you - love how you cut the images!

    Suzy

    OdgovoriIzbriši

reklame