27. september 2009

Projekt: Kopalnica [1]

Pred šestimi leti sva imela že vsega dovolj (razen denarja) in sva se odločila, da bomo nekaj časa že živeli samo z majhno kopalnico s tuš kabino. Tista velika, razkošna, z banjo, pa bo počakala na lepše čase.

V stari hiši sta tudi bili dve kopalnici, spodnja je približno ohranila tloris, zgoraj pa smo, saj se spomnite, vse podrli in postavili na novo. Takšnole je bilo po rušenju zidov. Vidi se še cevi od tuša, ki okoli sebe nimajo več zida.

image

Takšnole je pa bilo, ko smo dvignili zid in postavili novo streho. Pri navpični zeleni štangi se začne garderoba (diagonali so kasneje odžagali; tam sta bili samo začasno), pred njo pa je kopalnica.

image

Takole.

tloris 

Proti koncu prvih gradbenih del (2001-2003) so kopalnico pozidali/oblekli v gips plošče (knauf), potegnili vodo, ometali zidove itd. Potem pa smo notri naložili kramo in soba je naslednjih šest let služila kot ropotarnica.

Previjemo film šest let v prihodnost in …

Skupaj s fasado in ograjami in vsem ostalim smo se letos lotili tudi zadnjega nedokončanega prostora v hiši – zgornje kopalnice. Takšna bo.

image

Še iz drugega kota, brez visoke omare (ker se sicer nič ne vidi) in s podrtimi stenami.

image

Za orientacijo: vrata so ob visoki omari (vratno krilo se odpira v omaro), dve strešni okni pa nad banjo.

Ploščice že imamo (Azteca Ceramica, linija Tebas 67, kombinacija vseh petih barv), banja je Kolpa san Duo, belo keramiko sva vzela od Hatrie, pipe pa so Hansa. Modelov ne vem in se mi tudi ne da it gledat. Skratka, vse je tukaj, samo kopalnice še ni. Najprej smo čakali mojstre, za so zmontirali zidni kotliček (ki je v bistvu nadzidni, ker je zid zelo tanek, in sem ga moral potem obzidat), potem smo še bistveno dalj čakali keramičarja, da je potegnil vodno izolacijo, zdaj pa čakamo vodovodarja, da bo povezal banjo na odtok in dvignil pipe. Originalno so jih postavili na standardno višino, karkoli že to je, midva pa hočeva imeti banjo dvignjeno od tal, pred njo pa stopničke. Saj se vidi na zgornji sliki.

Nekaj stvari se je vseeno že zgodilo – omara že stoji (pravzaprav zidovi zanjo, polic se še nisem lotil), pa kotliček sem obzidal, pa podstavki za banjo so pripravljeni (jutri naj bi sedla na svoje mesto – začasno, dokler ne pride vodovodar dvigat pip). Tako da enkrat že bo. Upam da letos, čisto prepričan pa nisem.

1 komentar:

  1. Nekaj podobnega načrtujemo tudi pri nas doma ... le da je naša zgornja kopalnica s tušem, nismo pa še tako daleč ... le umivalnik smo odstranili, da si zdaj zobe umivamo v bideju. Jutranja in večerna telovadba!

    OdgovoriIzbriši

reklame