19. november 2008

Wiiiiiiii!

Prišla je moja zadnja prevedena knjiga. Kako poseben občutek je to, ko dobiš natisnjeno knjigo v roke in veš, da je dobršen del čisto in samo tvoj in ti ga ne more nihče vzeti. Še posebej je občutek dober, če si dotični prevod packal veliiiko predolgo. Ampak ja, tudi to se zgodi. Letos je bilo ogromno dela (pa še Travian sem igrala, aneda Blushing)

A je lepa?
P1040586 
Ne, prav imate, pravzaprav je bolj grozljiva kot lepa. Kriminalka z elementi trilerja. Ko se navadiš pri prvih par prizorih, se v mislih zahvališ pristojnim odgovornim, da ne gledaš filma, ker bi moral mižat. Domišljija sicer dela, ampak ker ne gledaš slike, ves čas veš, da je vse skupaj izmišljeno.

V delu imam že naslednjo.
P1040587 
Naslovnica je zakrita, ker se mi zdi, da mi pogodba ne dovoljuje ravno nekega vnaprejšnjega hvalisanja. Tudi tale je zajeten špehec, 670 strani ima. Ker sem jo dobila od založbe samo v elektronski obliki, sem si jo natisnila in jo zvezala. Za platnice sem uporabila šeleshamer (od voščilnic) in si iz ostanka naredila še knjižno kazalo za zraven. Ni slabo, ne?
This is the next book I am translating. The original is English and I professional deontology dictates not to reveal the title. I got it in a .doc file from the publisher, but I like to read it first on paper, so I printed it out and bound it following the tutorial on Instructables (more or less, I didn’t make the hard cover)

Sploh sva se s tamalo neki lotili knjižnih kazal, tole je ona naredila za mojo sestrično (kaj pride njej? mrzla teta?), pripeto je pa na pametnega kužija za malega novorojenčka. Tistega, za katerega sem delala voščilnico v postu Papirčkanje 3.
P1040561
Tole je narejeno na večjo sponko za papir, ampak sva pač prepozno ugotovili, da bo cel motiv vseeno prevelik. Ampak naj mu bo, ker je ravno prvo. Pa če jih je škoda rezat!

 

In še današnji blogerski bombončki:
- Sally z BootifulStampz podarja bombonček vsak dan v novembru Surprised
- Claudia s Pretty Pressings podarja kar nekaj bombončkov 22.nov – yummy candy!
-
Prav tako 22.nov podarja štampiljko in papirčke DragonMagica Funky Fairy candy indeed!
-
Maria z bloga Meholder podarja little lovings štampiljko 23.nov. I need about one evening per card. Luckily I don’t make cards for living, I’d starve …
-
23. nov se izteče tudi blog Alice z Justme-Aliceche bei colori!
- 25.nov se izteče Neetin bombonček na Papirromet blogu – ribbons and flowers and whatnots … mmmmm Winking
- Kristine z bombončkom praznuje obletnico – 350 posts is a lot of writing and creating (26.nov)
- Debbie podarja bombonček … uf, kaj bombonček, bombon! Pa še redi ne! Jsbijsbijsbi! 26. nov bosta nov dom našli eni najlepših štampiljk Sugar Nellie in kupček Copicev.
- Lynsey podarja WOJ odtiske, Magnolia štampiljko … and some designer paper! 26. nov
- 26. nov podarja popolnoma nove štampiljke tudi Denise – congratulations for opening your own shop Whimsy Stamps
- Kristin bo 30. nov podarila 1200 eyeletov (ali že imamo prevod zanje??)

6 komentarjev:

  1. Thanks for the link, good luck at the candy! :)

    OdgovoriIzbriši
  2. ti si pa res en multitalent; ma le kdaj ti vse to uspe???

    OdgovoriIzbriši
  3. A knjige? Od tega živim.
    Od čestitk sem ravno danes, ko je bilo vprašanje na enem blogu, koliko časa porabiš za eno, ugotovila, da bi kvečjemu stradala.
    Kdaj pa uspem knjige prevajat ... veš kako je: "Prevajanje ni poklic, to je stanje duha."

    OdgovoriIzbriši
  4. Thanks for the posting the link to my blog candy. Good luck for the draw.
    Hugs Lynsey :)

    OdgovoriIzbriši
  5. draga Kitty

    učiteljica slovenščine me je hudo prizadela, ko mi je zaupala, da ne pišem ravno najlepše. če smo natančni mi je rekla, da pišem kot kura. ali obstaja kakšna tehnika, kako izboljšati to?

    hvala za odgovor
    tvoj Domninik

    OdgovoriIzbriši
  6. Dragi Dominik,

    jaz sicer nisem najboljši naslov za svetovanje o pisavi, ker tudi moja ni kakšen biser lepopisja. Ampak ker sem odrasla in večinoma tipkam, me to ne prizadene več tako zelo.
    Seveda obstaja tehnika za izboljšanje pisave: vaditi, vaditi in še več vaditi in nikakor ne toliko sedeti za računalnikom.

    OdgovoriIzbriši

reklame