17. oktober 2008

Papirčkanje (3) in šivčki

Kakšen lep dan, kaj? Noooot! Ampak, skoraj suša je že bila in prav je, da tudi kdaj dežuje. Tako si jaz lahko vzamem dopust in me še vseeno ne peče vest, ker ne pospravljam stvari po vrtu, ali pa morda plevem ali grabim listja, ampak sestavljam papirčke skupaj. In danes imam za to še posebej odličen izgovor, saj je sestrična včeraj rodila in sem seveda morala narediti čestitko še zanjo. Seveda in pod nujno.

Že včeraj sem se spravila delati tole voščilnico, ki pa je ostala pri tem, da je imela samo podlago. Jaz trdim, da je z Willow boljša, tavelka in Slovon trdita, da je dobra tudi brez, ampak da ji nekaj manjka, in da to mogoče ni Willow. Errr, ok, bo že kdo komentiral Tongue
(Nena, a so v redu porabljene prve rožice?)

Willow je pritrjena s 3D lepilnim trakom (oz. še ni, no) barvana po Majinih navodilih suhe barvice+terpentin. Zadevica se lepo obnese in še enkrat hvala!
voscilnica Willow brez voscilnica Willow
Ker se nisem mogla odločiti, kako naj dokončam zgornjo, sem se lotila ATC-ja s kombinacijo štampiljk.
Tega sem prvega barvala s to tehniko, pa še malo z barvicami kar tako in še malo s Sakuro za podlago, metuljčka itd. Uporabne so tudi moje Stadtler barvice, čisto malo se da pa delat tudi s Crayola metallic suhimi barvicami.
ATC-medek
No, potem je prišla novica o novem malem bitjecu na tem svetu in to pač povzroči nezadržen val potrebe po ustvarjanju (saj bi napisala kreativnosti, ampak se bojim, da bi bilo preveč pretenciozno).
Tukaj si nisem drznila čarati s terpentinom, ampak sem uporabila vodenke in izrezanega nad svetom začudenega pleničkarja, ki je napol prerisan in napol lastnoročno narisan, prevlekla z Rayherjevim utrjevalcem za papir. Tudi ta je pripopan s 3D samolepilnim. Še malo 3D učinka dajo “kukr” stekleni srčki, pentljice mi pa sem gor ne pašejo. Ali pa nimam nobene primerne, kdo bi vedel.
Obožujem bel sakura glaze – ker se da z njim prit do beline na nebeli podlagi …
voscilnica za Matejo
Vikend se začenja, tole je pa še dolg od prejšnjega vikenda. Naša tavelka je videla tele “trikotničke” in sta se oba spravila delat vsak svoje. Pri začetku prvega šiva sem pomagala, pa zaključevala sem, ampak tistega z velikim modrim učem je obšil naš 6-letnik praktično sam. Le od kod takemu mališanu tako veselje nad šivanjem? filc netopirji

To bi bilo vse za danes, ampak imam v mislih še eno jesensko tildiko – če je pa zunaj deeeeež. Od prijazne BojeMoje sem namreč danes dobila celo goro odtiskov in papirčkov, ki komaj čakajo, da se v kaj sestavijo. Edino moram pogledat še k njej, če se slučajno tale postavitev, ki se mi plete po glavi, ni porodila zaradi ene njene že sestavljene voščilnice. Ker to bi bilo res smotano od mene.

Še današnji blog candyji ali blogerski bombončki: Scrapmumur oddaja angelsko varuhinjo Melindo, Natalie pa toliko dobrot, da se ti v glavi zavrti, Julie’s Japes pa je spravila skupaj tako čudovito olivno barvno koordiniran bombonček, da moram pri njej res malo pogosteje postavati – mogoče se pa uspem odmakniti od svoje obsedenosti z modro …

2 komentarja:

  1. Vidim, da ti je barvanje lepo uspelo! Čestitke! Tudi voščilnica mi je všeč!

    OdgovoriIzbriši
  2. Very cute bats! I Like the blanket stitch.

    OdgovoriIzbriši

reklame