08. februar 2011

Čestitke ob dnevu kulture

Glede na to, da sem slavistka, se to menda spodobi, kajne. Torej, čestitam vam ob dnevu kulture in vam polagam na srce, da se zavedajte, da smo Slovenci, dokler lahko v svojem jeziku pišemo, govorimo, pojemo in ga slavimo.
Jaz se bom danes kulturno udejstvovala, ampak ne slavistično. Idrija prejme danes iz rok avstrijskega mesteca naziv “Alpsko mesto 2011” in orkester Simfonika bo igral na proslavi. Še malo, pa se moram odpraviti od doma, trajalo bo pa do bohvekdaj.
Včeraj sem si pripravila koncertno obleko in danes zjutraj na mejlu prebrala – da se oblečemo lepo, ampak ne koncertno črnočrno. Šmir, no. Ok, saj črne hlače bom še vseeno oblekla, ampak v hipu sem imela proste roke in se znašla pred kupčkom odločitev. Ko sem se odločila za srajco, sem prišla seveda še do ogrlice. K sreči sem včeraj dobila perlice in sem lahko končala prejšnji vikend začeto kvačkanko za mamo.
Today is Preseren’s day in Slovenia. He was our greatest poet, it’s a cultural holiday. Work and school free as well.
Our orchestra is playing at one of the cultural events that are taking place all over the country today in Idrija and the dress code isn’t as formal as it usually (black on black) is. So I had to choose something suitable but not too formal and a necklace to go with it.
I finished the 1st crocheted necklace last night. It’s meant for my mom, but I just might borrow it for tonight. I’m not really sure, though.

mamina modra

In ker nisem bila čisto čisto prepričana, da mi je čisto čisto všeč v tej kombinaciji, so mi na misel prišli še decembra spečeni beadsi. Tako je nastala še druga. Kaj se vam zdi? Koncert je klasičen, tako da preveč vpadljiva tudi kombinacija ne sme biti. Maybe I’ll go with this one. I remembered that I made a bunch of beads in December and they were still waiting to become something. What do you think? It is a classical concert, it doesn’t have to be flashy.

ogrlica2

11 komentarjev:

 1. Jaz tudi za drugo. Pa hvala za čestitke.

  OdgovoriIzbriši
 2. uuuuuuuuuuuuuuu tadruga. Lepa, lepa, lepa,....

  OdgovoriIzbriši
 3. Ja, ta druga je mičken bolj vznemirljiva v tej kombinaciji, pa še vedno deluje dovolj klasično.

  Lep praznik želim (tudi kot oboževalka slovenščine)...

  OdgovoriIzbriši
 4. Druga mi je ljepša kombinacija! Sretan praznik i uživaj u Idriji!

  OdgovoriIzbriši
 5. O ja, druga!

  In iz srca vračam čestitke in se jim pridružujem :) Lep dan in uspešen koncert želim.

  OdgovoriIzbriši
 6. Zdaj si že itak odmuzicirala ... ampak jaz glasujem tudi za ta drugo :-)

  OdgovoriIzbriši
 7. tudi jaz sem prepozna... sicer pa se strinjam; druga..

  OdgovoriIzbriši
 8. No, pa sem doma. Dan bil je dolg in proslava je uspela in vsi smo neznansko utrujeni :)

  OdgovoriIzbriši
 9. In ja, nosila sem drugo ogrlico :D

  OdgovoriIzbriši

reklame