16. oktober 2010

Gobice, gobice. Gobice so.

Vedno, ko vidim ali jem gobe, se spomnim Šalamunovih gobic, pa ne glede na to, kako znucane so že. Jih vidite? To je že druga runda štorovk, ki sem jo nabrala nad hišo, okoli štorov bivših starih sliv. Tokrat sem jih ujela lepo zgodaj, tako da sem lahko pobrala pol kile mladih, čvrstih in na sploh njamci gobic. Včeraj smo si jih v smetanovi omaki privoščili zavite v mehiške tortilje. This is a pound of Sheathed Woodtuft mushrooms that I picked on the scarp above our house. Around the stumps of our they-were-once plums. These were really yummy in sourcream and wrapped with tortillas.
P1140483

4 komentarji:

  1. Pa glih lačna sem! Kdaj lahko pridem? :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Sori, včeraj pohamsane, kot sem rekla. Danes je Slovon naredil božansko pašto z omako iz svežega paradižnika in zadnjega letošnjega feferona. S kaprami. Kapre morajo bit.

    OdgovoriIzbriši
  3. O, a te so užitne? Jaz poznam samo lisičke in jurčke, pa še te redkokdaj opazim!

    OdgovoriIzbriši
  4. ha ha ha takole bi pa še jaz nabirala gobe :)

    OdgovoriIzbriši

reklame