V soboto je na našem prazničnem koledarju pisalo, da bomo delali medenjake. In smo se jih popoldne res lotili. V hiši nas je bilo 8: 4 odrasli, 1 nekje vmes (beri: otrok, ki poje toliko kot en odrasel) in 3 otroci. Zato smo začeli s kilogramom moke in delali po receptu Hirkani. Prvih 5 pekačev je izginilo, še preden so se ohladili. Pri 4. pekaču je začela moja ljuba sestrica navijati, da naredimo še hiško. Saj veš, tako majhno. In naša je pritegnila, tako da ni bilo šanse, da se ji izognemo. Izrezati in speči ni bilo težko, no. Težave so se začele pri postavljanju. Pri lepljenju prve stene se je naredila v dresirni vrečki luknja. Taka ornk, da je začelo teči s sredine, vidite flek napol pobrisanega cukra na mizi? Zato sem vsa pocukrana hkrati stiskala in držala luknjo in vsake toliko je kaj šlo malo mimo. Potem so se vse štiri stene preprosto podrle. Na pomoč smo poklicale še malo rok. | On Saturday our holiday calendar said: honey cookies. Those are mostly gone even if we made more 3 pounds of dough, but after some coaxing from my sys and my daughter we made the parts for a little honey cot as well. When we started gluing it with sugarsnow, the bag burst. Right. When the walls were practically up and we started to put the roof on, everything colapsed. Right. So we called some more helping hands. |
Njami, lepo zgleda, taka prava homemade ;)
OdgovoriIzbrišiSuper! Ste pa bili pridni! A ni škoda takele lepote potem pokončat??
OdgovoriIzbrišiSuper so in medenjaki in hiška! Kako pa narediš sladkorni preliv?
OdgovoriIzbriši@Creatissimo: Kaj pa vem, tolk pa spet ni lepa ;) Po moje jo bomo prav slavnostno pohrustali enkrat konec meseca ali v začetku naslednjega. Če se mi ne bo zdela preveč prašna, seveda.
OdgovoriIzbriši@Hirkani: Midve sva ga delali malo na pamet: stepeš beljak z malček limoninega soka in vtepaš notri zmlet sladkor, dokler ne dobiš skoraj malte. Tale sneg je zdaj, ko je suh, čisto gladek, ko sva ga filali v vrečko, je bil pa od mletega sladkorja skoraj zrnat. Ampak je rekla sestrica, da mora bit ful ful gost. In še prav je imela. Nafilaš v (CELO!!!) vrečko, zavozlaš zgoraj, odrežeš čisto čisto čisto majčken trikotniček, ne sme imet več kot 2mm v premeru, in veselo packaš.
Aja, še ena stvar, na začetku so se odjemalci "pritoževali", da so medenjaki nekam svetli, zato smo v drugo polovico vmešale v tvojo recepturo še malo grenkega kakava. So bili potem veliko bolj medenjakasti.
K hvala. Ja, to so tahitri medenjaki, taki, ki jih lahko poješ takoj in jih ni potrebno mediti štiri tedne zaprtih v kovinski škatli s koščkom jabolka in kruha, da se šele zmehčajo. Zato so malo drugačni :-)
OdgovoriIzbrišiLetos malo goljufam in smo hiško kupili v Swedish shopu, sestavili jo bomo pred Božičem, okrasili pa po svoje. Ampak medenjake bomo pa vseeno pekli, samo da se pozdravim.
i think all of your hard work paid off.....your little house turned out great (and what a genius your husband is with the toothpicks!)! and i definitely like your process......eating the cookies as you build the house.....perfect!!!
OdgovoriIzbrišixoxo, :))
ja super hiško ste nardili in seveda čestitke vodji gradbišča :)
OdgovoriIzbrišiJoj, kako super! Hvala za link! Dolgo se še spogledujem z idejo, da bi naredili hiško, pa še nisem zbrala poguma. Hvala za izkušnje.
OdgovoriIzbrišiSuper hiška. Že sam podvig je pohvalen.
OdgovoriIzbriši