1. december 2010

Praznični koledar

Pa mi je le uspelo narediti ga pravočasno, da bo trajal ves december. Ker adventa pri nas ne praznujemo, z otroki pa radi kaj počnemo, že nekaj let s sestro delava praznične, celodecembrske koledarje. Predlani se mi je zdelo, da otroci niso več za to, lani so se pritožili, ker ga ni bilo. Letos se je mali zazihral že par dni prej in mi naročal, naj za božjo voljo kupim milkin adventni koledar … pa sva se nekako le zmenila, da samo čokolada cel mesec je dovolj. Tole je torej letošnji, za vsakega za vsak dan listek v njegovi barvi, na listku je napisana naloga ali pot do posladka, odvisno od tega, kako delovno je popoldne. Za počitniški teden so pa take drsalno-sprehodne fore in še kaj po želji.
Pravkar sem na fotki opazila, da so tisti dnevi, kjer se mi je postavil najprej zelen zgiban trikotnik, čez rdeč, čez pa še srebrna številka, videti skoraj kot majčkeni škratki. Špasno.
I make a (modified) advent calendar almost every year and I managed to finish it in time (at 1am!). For every day in December the kids get a note with the instructions to follow for that day, sometimes it is a task and sometimes a treasure hunt for something sweet.

P1000225

3 komentarji:

  1. Res lušen koledar je nastal! Ali ni lepo, ko misliš, da so otroci že preveliki za nekaj in potem ugotoviš, da se v njih še vedno skriva tisti otrok, polen veselega pričakovanja? Res lep december vam želim.

    OdgovoriIzbriši
  2. Prav res. Tavelika je imela danes preduro in se je sama spokala od doma in ko smo drugi vstali in se prizibali pritličje, nas je na prazničnem koledarju dočakal listek: "S. - ne začni brez mene. Bova skupaj odvila listek popoldne." :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Prekrasna ideja. Res si se dobro spomnila in verjamem, da imajo otroci veliko veselja z iskanjem.

    OdgovoriIzbriši

reklame