29. junij 2011

Terra Mystica

Ta teden izkoriščava počitnice (otroci so pri nonotu in noni), pa sva se v torek skupaj s T&M vsedla v avto in smo se odpeljali v Maribor. Če slučajno ne veste – dogaja se Lent.

Šli smo poslušat Terra Mystico, ki so v parku pred zelo praznimi stoli (verjetno je bilo vse skupaj malo prezgodaj) igrali nekaj starih in nekaj novih stvari. Fino, pa še Tinkara je bila zraven. Po koncertu smo se šli sprehajat ob Dravi in poslušat, kaj se dogaja na drugih odrih.

Lent je sicer krasen, ogromno se dogaja, vse je lepo opisano na spletu – edino nihče ti ne pove, da so predstave v parku zastonj, kar smo izvedeli šele zadnji trenutek (na srečo, drugače bi brez potrebe kupili štiri dnevne karte).

Tuesday evening we drove to Maribor (150 km away) for a Terra Mystica concert featuring Tinkara Kovač, our well-known singer and flutist. [If you want to know more about them, check YouTube and Facebook.]

In case you are traveling to Slovenia (or are you already here) – those days Maribor is definitely the place to be as they are hosting the Lent festival (ends on July 9th).

 

oder in publika
Oder Art Kamp

Danijel Černe - Mystica
Danijel Černe

Mitja Tavčar
Mitja Tavčar

Jan Gregorka, Tinkara Kovač, Anže Vrabec
Jan Gregorka, Tinkara Kovač, Anže Vrabec

Tinkara Kovač
Tinkara Kovač

Mitja Tavčar, Jan Gregorka, Tinkara Kovač
Mitja Tavčar, Jan Gregorka, Tinkara Kovač

8 komentarjev:

  1. ej tole s kartami tudi meni sploh ni jasno. danes zvečer gremo na lent, od 2 strani sem slišala, da je koncert zastojn, ker je na večerovem odru, od ene pa da je za plačat. in mi sploh ni jasno, ne kako zgleda cela zadeva ne ali je za plačat ali ne. očitno se čaka na nevedneže, da plačamo tudi če ni treba.

    OdgovoriIzbriši
  2. Večerovega odra nimaš kako plačat, ker je na cesti, na dravskem bregu, ni nič zaprto in samo stojišča so. Tako da vi mirno pičite brez kart.

    OdgovoriIzbriši
  3. Nama je domačin, ki veliko hodi na koncerte, razložil takole: "Dogodki v parku, ulicna gledalisca, trznica, Vecerov oder, KGB, KMS in podobno je brezplacno. Popotni list ali dnevna karta je obvezen za glavni oder, Sodni stolp, jazz, Union, standup v Vetrinjcu, za Rotovz pa velja poseben rezim."

    OdgovoriIzbriši
  4. ok. to pomeni da če kje vidimo ograjo in da pobirajo karte gremo okol :)
    ej kje ste pa parkirali?

    OdgovoriIzbriši
  5. Parkirali smo v garažni hiši F-City, na Lentovih straneh imaš tudi kupone za popust, ki si jih natisneš. Smo pa med ogledovanjem prizorišč videli, da če prideš dovolj zgodaj (tam smo bili okrog 17.30), ni problem parkirat ob Dravi, če ti je to ljubše. Tudi tam je parkiranje plačljivo (nimam pojma, kakšne so cene), je pa s parkirnimi urami, tako da ni popustov ;)

    OdgovoriIzbriši
  6. na koncu je blo tko, da je bila okrog odra ograja višine cca 2 m in seveda vstopnina. ker smo se od zelo daleč pripeljali točno na ta koncert smo jo seveda plačali in šli noter, ker da se vozim 1,5h v eno stran in stojim pred plotom se mi pa tudi ne zdi. smo pa parkirali v mestu (zraven 1. gimnazije)ob cesti in je bilo zastojn (parkirne ure so samo do 17.00).

    OdgovoriIzbriši
  7. Ok, sicer res kapo dol itd., ker se jim blazno stvari dogaja, ampak glede plačevanja imajo pa obveščanje v podnu :(

    OdgovoriIzbriši
  8. ja, nam je bilo blazno všeč, ker je res ful folka, tko k da bi bil na morju :), pa tud direkt tam so potem prodajali karte, samo lahko bi meli to malo bolj specifično določeno.

    OdgovoriIzbriši

reklame