29. september 2013

Cres

Tale zoprni dež me je spomnil, da še nisem objavil slik iz našega letošnjega (drugega) letovanja. Naj vam popestrijo meglen jesenski dan.

With a “small” delay I’ve finally found some time to publish pictures from our holiday vacation on the Adriatic see.

image

Čisto na koncu šolskih počitnic smo šli kampirat na Cres, v majhen kamp Zdovice zraven Valuna. Prav lepo je bilo, čeprav (oziroma ravno zato), ker se z avtomobili ne da do kampa in je treba zvozit kramo od mesteca z ročnim vozičkom. (Potem pa odpeljat avto na strmo – ampak res strmo – parkirišče, ali pa še višje, na manj strmo parkirišče. Potem pa po možnosti še pustiš prižgane luči in imaš naslednji dan zabavo, ker je akumulator prazen, kabla pa nima nihče, razen prijaznih avstrijcev v škodi. Ampak pustimo to.)

We spent a week camping on the island Cres, in camp Zdovice. Recommended!

imageimageimageimage

Sonce je bilo vroče, senca in voda mrzla, pa se je to čisto lepo izšlo s tem, da je bil šotor zjutraj v senci, popoldne na soncu (takrat smo, v nasprotju z vsem kar sicer počnemo in pridigamo, odšli na plažo), pozno popoldne pa spet v senci. Kaj dosti nismo hodili naokoli, smo si pa ogledali Vransko jezero, Osor in Lubenice. Nazaj grede pa smo obiskali še jamo Biserujko na Krku.

Mostly we spent our days near the tent and on the beach but still we managed to see most of the island, including the largest Croatian island lake, cities Osor and Lubenice and  the Biserujka cave on the island Krk.

imageimageimageimage

Več slik si lahko ogledate tu.

You can find more pictures here.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

reklame