10. februar 2015

Slikanje v tehniki enkavstika

V soboto sem se udeležila delavnice Slikanja v tehniki enkavstika v Narodnem muzeju Slovenije. Nekaj YT videov na temo sem že videla, vendar je bilo naše delo drugačno, ker so se ga v NMS lotili brez “goljufanja”. Po starem, takorekoč. Začeli smo s teoretičnim delom, potem pa je vsaka udeleženka (nič fantov, tega smo že vajene) dobila grundirano leseno ploščico in začela razmišljati, kaj lahko naredi z njo. Jaz sem se za začetek oprla na eno od mojih ustvarjanj v art journalu in nastala je tale slika. Ja, še vedno packam v zvezke, ki jih nihče ne vidi. Morda bi pa morala kakšno slikico spet objaviti? On Saturday I went to a National museum of Slovenia workshop. We learned a lot about encaustics and then we were able to try it.

This is my first piece, made after a sketch from my art journal. Yes, I still make those, even if I don’t publish them. Maybe I should start publishing them again?

01 pomlad

Z njo sem za prvič še kar zadovoljna. Z voskom je težko delati, ker se na čopiču ohlaja in trdi, že ko ga nosiš proti svoji podlagi. Pestro. Na njej sem poskusila precej možnosti, ne pa še vseh, zato sem se lotila še svoje druge ploščice. This is the second piece, which I started more confidently and was quite disappointed towards the end. Tough life, huh? Anyway, I didn’t get the effect I wanted, so I started scraping and reheating and adding and as I went on, I was less and less happy.

02 vmesna stopnja

Želeni efekt mi ni uspel, zato sem naprej praskala in segrevala in mazala in segrevala in mi je bilo vse skupaj vedno manj všeč. Na koncu je nastalo nekaj približnega. So I ended up with this one. Moody and a bit dark.

02 končna

Moji mami je bolj všeč od prve in pravi, da je to “Požar na Krasu”. Tudi prav.

Na FB straneh NMS je še fotografij: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.934052289940255.1073741831.869199696425515&type=1 Med njimi je tudi naslovka mojega art journala <odmor za zardevanje>.
My mom likes it more than the first piece and says that the title of this one is “Karst on fire”.

There are more pictures on the museum’s FB page: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.934052289940255.1073741831.869199696425515&type=1 Even the polymer clay cover page of my art journal is there <blushing>.

2 komentarja:

  1. A veš da je tale "Požar na Krasu" prav hudo dober! PS: a si se že lotila izdelave grunda?:)

    OdgovoriIzbriši
  2. Niti slučajno ne :) Trenutno sem zelo globoko v prevodih, itak.

    OdgovoriIzbriši

reklame