24. junij 2010

Konec šolskega leta

Še enega šolskega leta je konec. Zdaj so še malo v šoli, potem gredo na predstavo, spričevala, spričevala v glasbeni … če se ne bi starši zahvalili učiteljicam za vso skrb, trud, potrpljenje, bi bilo malo čudno, kaj? 
Ker ni bilo že dolgo nobenega roditeljskega sestanka in sem imela idejo, sem spotoma ujela par mamic, idejo počekirala … bile so navdušene. Nad izvedbo so bile še bolj :)
Učiteljico iz PB sem prosila, naj otroci narišejo risbice za svojo učiteljico. Risbice sem s koptskim šivom zvezala v počitniški dnevnik. Vanj si lahko učiteljica zapiše otroške misli, svoje misli, lahko si nariše zamisel za kakšen fin sklekljan prtiček. (Naša učiteljica namreč vodi tudi klekljarski krožek na šoli in njeni otroci na tekmovanjih pobirajo tudi priznanja!)
Last day of school. It’s nice to do something for the teachers to thank them and it’s proper and I like giving meaningful things to people, so I asked the assistant teacher to collect drawings and I made a journal out of them.

pdK01

Risbice so prepognjene, šivan je vsak list posebej, saj nisem mogla delat signatur, na zadnjih/vmesnih straneh pa je prostor za pisanje. The drawings are halved and on the backs there’s plenty of writing space. I had to sew singles because I couldn’t make signatures … it took me a couple of hours.

pdK02pdK03 

 

 

 

 

 

 

 

Za učiteljico PB, ki je na otroke pazila zadnjih nekaj mesecev, sem izbrala ogrlico z obeskom (pravzaprav sva jo izbrala skupaj z mališanom). Za podlago je majhna voščilnica (8x8). For the assistant teacher I choose a necklace from my stash and I made a small card for the background.
o-S
Potem sva skupaj izbrala še ogrlico za učiteljico blokflavte. Kokopellija sem narisala jaz, pobarval pa ga je Simon. Tako, za malčkove učiteljice je poskrbljeno. Za svojo razredničarko in učiteljico violončela je pa Sonča sama poskrbela. Morda bo svoja izdelka celo objavila na svojem blogu ;)
In s tem bomo današnji dan končali in pustili, da se začnejo počitnice!
Then we choose a necklace for his recorder teacher. I drew the kokopelli, Simon colored it and wrote the score. So, I took care of the wee one’s teachers. Sonja is a big girl and she made presents for her homeroom teacher and her cello teacher by herself. With some luck she’ll even manage a post on her blog ;)
And that’s it. Let the summer fun begin!
o-N

6 komentarjev:

  1. Lepo ste se zahvalili učiteljicam, zdaj pa počiiiiitniiiiiceeee :)
    Jaz bom pa prej na Gardi kot ti :P :)))))))))))

    OdgovoriIzbriši
  2. Lušten dnevnik in zanimive ogrlice. Super darilca, uživajte v počitniških dneh!

    OdgovoriIzbriši
  3. Dobro naslednico imaš, pa tudi mali vama sledi! Lepa darila ste naštimali!

    OdgovoriIzbriši
  4. Super darilca ste pripravili! Zdaj pa le uživajte počitnice.

    OdgovoriIzbriši
  5. Krasna darila in res se vidi, da je konec šole, saj je vsepovsod polno daril :-))

    OdgovoriIzbriši

reklame