17. januar 2011

Obesek na deklico

Moji prijateljici je bila strašansko všeč slikica z deklico, ki sem jo naredila med tečajem SuziBlu. Jaz sicer v marsikaterem pogledu nisem zadovoljna z njo, ločiti se pa od originala kljub temu ne morem. Zato sem nekaj časa razmišljala, kaj naj, nato pa sem se odločila, da bo to odlična priložnost, da eno od svojih deklic spravim na nakit.
Najprej sem hotela delati transfer na fimo, ker pa sem bila ravno v Antusu, sem kupila srebrno osnovo. Prozorne smole nisem dobila, pa sem rekla, nič, bom pa z Liquitexovim pouring medijem, saj bo lepo.
Sprintam. Prilepim. Zalijem. Počaaaasi se je nekaj dni sušilo. Lep robček, popolnoma prozorna masa, yay, uspelo. Nato je čakala, da se bo T. kaj pojavila mimo in lepega dne opazim – rjave pikice! Ena, dve, tri, naravnost čez obraz. Uh, mogoče bo pa šlo dol. Res, snamem, spotoma dobim perfekten transfer na posušeni medij, hja, mogoče je bil pa papir kriv, odpičim dol ostanek papirja, nalijem malo 3D medija, razmažem, vrnem v posteljico. Čez dva dni, groza, spet pikice! Presnet zlodej frdaman, mrbit je bil pa 3D medij kriv. Scukam spet vse ven, vse lepo očistim in spoliram s krpico za srebro, novo slikco, pouring medium spodaj, slikca, pouring medium. No, ko je začelo čez 3 dni rjavet, kot vidite na spodnji fotki, pa še sušilo se ni na sredini, sem pač obupala in se vrnila k prvotni zamisli transferja na fimo.
I wanted to make a pendant with my SuziBlu girlie for a friend that liked the original image very much.
First 3 tries went south. What is that, anyway, rust?? On silver-plate?

poisci srce 01

Ampak meni mat videz tekočega fima ni nič kaj preveč všeč, veste? Zato sem poskusila en “transfer” narediti še s pouring mediumom, ampak čisto na tenko. Malo je manjkalo, da bi mi uspelo. Strgal se je, pa hitro se je sušilo in nisem mogla več premikat, tako da je končalo prilepljeno postrani in ga lahko vidite na levi.
Na desni je tranfer na fimo. Za katerega je že kazalo, da je uspel, ampak ko sem dala še 1x pečt, da bi zadaj pripekla rinkico za obešanje, se je hudič rahlo uvil, zato sem položila gor obtežitev, dokler je bil še mehek in topel. Ti presnet zlodej frdaman, pa se je tranfer odlepil in nagubal.
The 4th and 5th tries will stay a memento of stupidity and stubbornness. On the left you can see a transfer on Liquitex’s pouring medium, I like the effect, but it came out too thin and I managed to tear it before positioning it correctly. On the right side a fimo-transfer that went south when I tried to bake on a piece for hanging it and it bent. I tried to flatten it out with a weight while still warm – and off the transfer peeled.

poisci srce 02

In sem začela še enkrat od začetka, podkrepljena s kupom izkušenj. Ker nisem hotela, da bi se spet kaj ukrivilo, sem naredila 2 plasti, med katerima se je pekla paličica. Da pa ne bi imela takega glomaznega bloka bele, sem za zadnjo stran naredila rdečeroza preliv. In končno je lahko v soboto obesek šel od hiše. T = hepi. I succeeded with a fimo-transfer in my 6th try. When I finally knew what I was doing!

poisci srce 03

9 komentarjev:

  1. Ko se naveličaš učenja na lastnih napakah, pa lahko kaj pokličeš :))))
    Slikica je fenomenalna in tudi v obliki obeska super zgleda.

    OdgovoriIzbriši
  2. Pa saj sem mislila, da znam, a veš :))

    OdgovoriIzbriši
  3. No, saj je prav, da si poskusila :) da zdaj jaz s pouringom ne bom poskušala :)

    OdgovoriIzbriši
  4. ja Kitty ala ti vera za toliko poskusov. jaz bi že pri prvem obupala!!!!

    OdgovoriIzbriši
  5. Super končni izdelek! Čestitke za ves pogum pri poskušanju (jaz bi že vse skupi stran vrgla) in hvala za razlage (znajo kdaj priti prav).

    OdgovoriIzbriši
  6. tudi jaz ti čestitam za vztrajnost, se je splačalo :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Hi, hi! Vem, da ni lepo, ampak si predstavljam, da bi se nekaj podobnega dogajalo meni. Ziher bi se meni! Končni rezultat je pa zelo lep.

    OdgovoriIzbriši
  8. Tudi meni je od sile všeč obesek in vztrajnost. Opis napak bo pa prišel prav, ko se spet lotim transferjev.

    OdgovoriIzbriši
  9. No, kaj takega! Hvala za informacije - si nam skrajšala pot... Še dobro, da nisi obupala, ker na koncu ti je fajn uspelo! Bravo!

    OdgovoriIzbriši

reklame