5. januar 2011

Vosek

Naj pojasnim tiste bele zadeve v košaricah. Tisto so svečniki – iz voska. V izdelane polkrogle se vstavi čajna svečka. Idealno iz sojinega voska, menda, ker ima nižje tališče in je manj verjetnosti, da se bo svečnik stalil. Če ne, je to bolj svečnik za enkratno uporabo. Ampak videt je pa famozno dobro. Naredila sva jih iz mešanice parafinskega in stearinskega voska, postopek sem seveda našla v internetu.
Nekaj čisto posebnega pa so podstavki. Naredil jih je Slovon sam in to iz podolgem rezanih vej domače slive, ki sva jih požagala pred nekaj leti.
The white half-spheres we gave away as gifts are wax candle-holders. A mixture of paraffin and stearin. Inside goes a tea-light. It’s meant more or less for single use.
Slovon made the stands for them from homegrown wood. Mostly plum and pear.

večnik

podstavek

podstavek in svečnik

Tako mehko svetlobo oddaja. Po par urah se je stalil samo del zgornjega roba, ki je bil skoraj nagnjen nad plamen, mislim pa, da bi se počasi stalila do lesa. Ampak sva šla prej spat. It gives a really soft glow. After a couple of hours of burning the left part over the flame melted some and I think that eventually the wax bottom would melt.

P1140797

5 komentarjev:

  1. Zelo všečno in vidiš, da čez 7 let, no ali pa malo prej vse prav pride :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Super! Hudo elegantno zgleda.

    OdgovoriIzbriši
  3. Hudo dobro.Vse izgleda tako lepo in naravno!Bravo oba!

    OdgovoriIzbriši
  4. Wauuu, podstavki so noro dobri.
    Saj je tudi svečnik s svečko lep, ampak na teh podstavkih pa res pride do izraza. Povsem drugače kot bi npr. na kakih steklenih krožničkih.
    Cel paket je čudovit ♥ ♥ ♥

    OdgovoriIzbriši
  5. Hudo!!!

    Škoda da se stopi, ker je prav krasen efekt. Pa leseni podstavki - pika na i.

    OdgovoriIzbriši

reklame