23. april 2011

Z Vrhnike na Lesno brdo z vlakom

Ja, včasih je v naše kraje vozila železnica iz Ljubljane. Že dolgo je ni; pot, po kateri se je peljala, pa še obstaja.

Po poti bivše železnice smo se peljali z bicikli pred leti, pa je bilo dokaj zoprno. Deloma je šlo še kar lepo po ozkem makadamu, malo smo šli po poljski poti, nekaj časa pa smo se prebijali skozi grmičke, občasno visoke tudi meter in več. Bljak.

Pred kratkim pa sem opazil, da je vrhniški konec poti prav lepo urejen. Zato sem šel v četrtek – ko je bil sine na karateju – pogledat, v kakšnem stanju je pot v celoti. In bil sem prav prijetno presenečen …

"železniška" pot

Celo traso do Drenovega Griča so poravnali, nasuli pesek in naredili 4m širok makadam. V Drenovem Griču greš malo po asfaltu, med hišami, nato na zelo širok makadam, po katerem se občasno pelje tudi kakšen avto ali traktor, končaš pa na koncu občine, kjer gre pot pod cesto, na drugi strani pa se potem priključi na glavno prometnico proti Ljubljani.

podvoz pri Lesnem Brdu
Podvoz pri Lesnem Brdu

barje
Pogled na Barje

Poti je približno 5 km in je primerna za sprehode, tek, pa tudi kolesarske izlete s kolesarji, ki še niso ravno za med promet. Začne se zadaj za Vrtnarijo, do nje se da tudi prek Hruševce (ampak ne s kolesi), lep dostop je od Lidla …. Na Drenovem Griču jo lahko zapustiš, prečkaš avtocesto in se vrneš po Barju, ali pa podaljšaš turo po cesti do prvega nadvoza čez avtocesto (pri Logu pri Brezovici) in se šele nato vrneš po barjanski strani. Ali pa po cesti skozi Bevke, Blatno Brezovico in Sinjo Gorico. Možnosti je ogromno.

zemljevid

2 komentarja:

  1. Iii, zanimivo. Bo treba enkrat preizkusit. Hvala za info.

    OdgovoriIzbriši
  2. HVALA!!!!!!!!!!
    Sicer zgleda malo "neskončna" a je MEGA alternativa tekaškemu Starmu Malnu!!
    Hvala!

    OdgovoriIzbriši

reklame