Zato, ker smo bili pri moji mami in očetu. Že doma radi dobro jemo, to veste. V Kopru so pa poleg tega obroki še bolj pogosti, obilnejši, za sladokusce. Naj omenim žolco, telečjo kračo, jagnječjo pečenko, čisto tapravo domačo govejo župo, katere se meni menda letos še ni ljubilo skuhat … in seveda pehtranovo in orehovo potico. Za potice je zadolžen oče, seveda pa rabi pomočnico. Tokrat mu je orehova odlično uspela, pehtranova pa je bila tako vrhunska, da je nismo za popotnico dobili niti pikico – smo jo menda celo pojedli. Šunko v testu navadno spečem jaz in tokrat sem bila totalno zadovoljna z njo. Če smem sama tako reči, nisem se mogla odločiti, ali je lepša ali je boljša. (Zadaj se vidi pa košček orehove, je rekla mama, naj pustim za fotomoment.) | Our family doesn’t have many traditions for Easter, but we really like to eat well. My mother makes several plates of aspic with various meats, my father makes 4 loaves of potica, I make the ham, baked in bread … I’ll spare you the lunch courses … |
Jajčke so lušne, če bi pa za šunko v testu izdala recept? Ufff, bi ti bila hvaležna.
OdgovoriIzbrišiŠunka v testu I ♥♥♥♥♥♥♥!
OdgovoriIzbrišiŠunke je danes uspešno zmanjkalo. Smo jo sfiniširali za kosilo.
OdgovoriIzbriši@Simona - recept? Recept sploh ni bohvekaj. Svoje najljubše krušno testo, lepo vzhajano, letos sem ga razvaljala in izrezala krog za spodaj, šunko je Slovon namazal z zenfom, z malo večjim krogom sem jo pa pokrila in potem z "ostanki" okrasila. Pekla sem jo pa v okroglem silikonskem modlu, zato je take fajn oblike. Preden sem jo potisnila v pečico, sem jo premazala z dobro stepenim celim jajcem, zato je letos testo tako čudovito rumeno.
Dodatek: Že pečeno šunko smo dali v testo. Da ne bo kakšne pomote.
OdgovoriIzbrišiEj, hvala za tole, si bom zapomnila - zgleda tako kot pri najboljših kuharskih mojstrih. Upam, da bo ob prvi priložnosti uspelo tudi meni.
OdgovoriIzbriši