27. oktober 2009

Abilmente

V petek sva si s sestrico privoščili obisk sejma Abilmente (spretno) v Vicenzi.

Prva ugotovitev: vožnja je dolga.
Druga ugotovitev: en dan je za tako velik sejem čisto premalo, čeprav 7h pridno hodiš naokoli.
Tretja ugotovitev: na sejmih vedno manj pustijo fotografirat.
Četrta ugotovitev: ustvarjalni sejmi so smrt za družinski budget.
Peta ugotovitev: imeli sva se strašno finofajn.

Some photos from Vicenza craft fair – a big fair that emptied our wallets a bit more than it was intended. Nothing was really cheap, even if it was a fair. The most interesting stuff was not to be photographed :(

Največ je bilo patchworka in sploh vsega za šivanje. En del hale je bil namenjen samo čipkam, kvačkanim, klekljanim, šivanim – še dobro, da tega ne delava. Samo zelo občudujeva ljudi, ki to delajo :)

There were A LOT of patchowrk and sewing related stands. A lot of quilts were on show as well. This one caught my eye. I’d love to be able to make something like this. Sometime in this lifetime.
And yes, I did buy a couple of … I think fat quarters, don’t know really.
sejem01 sejem03
Veliko, zelo veliko je bilo osnov za hišice in še veliko več je bilo dodatkov zanje. Drobcenih strešnikov, polknic, stopnic, klopc, drevesc, mostičkov …

Tons of ceramic bases and add-ons for houses, light-houses etc.
sejem02
Del sejma je bilo tudi tekmovanje za najboljšo predelano majčko. Tale je po najinem mnenju čista zmagovalka, čeprav sva jo opazili šele ob drugem prehodu.

Part of the fair was a contest for the best remodelled t-shirt. This was the winner in our opinion, just look at all the details! I left this source picture big so you can enlarge it completely.
sejem04
Ta je za Neno. Tudi piše gor: I sogni di Nena – Nenine sanje.

This one is for a friend, she knows why ;)
sejem05
 

Nisva fotkali štampiljk, listov za decoupage, raznih pripomočkov za ustvarjanje s papirji, postavljenih novoletnih štantov … in še marsičesa. Deloma zato, ker se ni smelo, deloma zato, ker je bilo preveč vsega. Proti koncu dneva sva se že odločali, ali sploh greva še po tej špuri ali ne? Prezasičeni z vizualnimi informacijami.

There was so much stuff that we didn’t manage to see everything, much less take more photos. There was so much stuff that towards the end of the day we didn’t even want to see more.

4 komentarji:

  1. Ojej! Sploh čudno, da sta imeli za bencin za domov. :):) Jaz bi po moje kar tam ostala.

    OdgovoriIzbriši
  2. Moja sorellina ima mega avto, sva natankali v NG, preden sva prečkali mejo, in sem prišla do Vrhnike z istim tankom nazaj. Pa še za kakšen dan je ostalo benca not. Tko, za po mestu.

    OdgovoriIzbriši
  3. No, samo da priznaš, da kljub temu, da je mini, je mega.

    OdgovoriIzbriši

reklame