10. marec 2010

Kolažni album prvič

Prav zanimivo je, da ko enkrat plavaš v morju ustvarjanja, toliko stvari poskusiš – prvič. Ne glede na to, kako strašno neurejene so naše fotografije do digitalne dobe, saj niso niti po albumih pospravljene, sem se tokrat, za darilo, lotila izdelovanja bianco strani kolažnega albuma. Za stare črnobele družinske fotografije, ki jih je tašča dobila od Slovonove stare mame in so bile razsute v enem predalu … upam, da bom za svoje le prej poskrbela in mojim pravnukom ne bo treba pospravljati za mano. Da ne bi vsi skupaj prehitro pozabili, kdo so bili ljudje na njih, sem se odločila, da taščo s svetlim zgledom prepričam v to, da bi fotografije uredila in poleg napisala kaj o upodobljenih osebah. Zanima me, ali mi bo uspelo.
Je pa to delo precej naporno, ker se seveda ne spomnim posamičnih fotografij in ne vem, kako velike so, v katero smer so narejene itd. Skušam delati take preproste, “splošne” predloge. Nič, kar bo, pa bo.
To so prvi štirje listi, upam, da mi jih bo še kar nekaj uspelo narediti do sobote, zraven albumov ji bom dala pa še nekaj materiala, tako da bo lahko nadaljevala sama. Ji bom že pomagala, če bo hotela.
I started making blank (blank = without photos) scrapbook pages for old old old B&W family photos my mother in law got from her mother in law. I want to make “a couple”, that means as many as I can fit in my schedule until Saturday, and give her some materials so she can continue by herself. It’s a rather difficult job, I’ve seen the photos, but mostly I don’t know the sizes, orientation etc. by heart, so I’m going for a general approach.

01 album02 album

 03 album 04 album

7 komentarjev:

  1. Ker se ravnokar spravljak k podobnemu delu, vem da jo čaka še veliko dela in vem kako težko je delat oz vnaprej pripravljat zadeve. Pokaži ko bo delo pri koncu!

    OdgovoriIzbriši
  2. Super zastavljeno, verjamem, da bo končni izdelek res lep.

    OdgovoriIzbriši
  3. Tudi mene prav zanima kako ti bo uspelo pregovoriti taščo in kako se bo odvijal ta album.
    Super si zastavila tele prve liste.

    OdgovoriIzbriši
  4. Krasen je, res krasen :-)

    OdgovoriIzbriši
  5. No, do tvojih pravnukov je še daleč inmker verjamem, da ti bo tale album super uspel, se boš spravila delat še kakšnega zate ( v misli na pravnuke seveda).

    OdgovoriIzbriši
  6. Wonderful Layouts! Beautiful colours and I love all of the pretty papers.
    Hugs
    Debbie x

    OdgovoriIzbriši
  7. Začetek je zelo obetaven...metuljčki s tipalkami :)

    OdgovoriIzbriši

reklame