27. april 2011

Zakaj je bilo treba nujno nekajkrat ven s kolesi

Zato, ker smo bili pri moji mami in očetu. Že doma radi dobro jemo, to veste. V Kopru so pa poleg tega obroki še bolj pogosti, obilnejši, za sladokusce. Naj omenim žolco, telečjo kračo, jagnječjo pečenko, čisto tapravo domačo govejo župo, katere se meni menda letos še ni ljubilo skuhat … in seveda pehtranovo in orehovo potico. Za potice je zadolžen oče, seveda pa rabi pomočnico. Tokrat mu je orehova odlično uspela, pehtranova pa je bila tako vrhunska, da je nismo za popotnico dobili niti pikico – smo jo menda celo pojedli. Šunko v testu navadno spečem jaz in tokrat sem bila totalno zadovoljna z njo. Če smem sama tako reči, nisem se mogla odločiti, ali je lepša ali je boljša. (Zadaj se vidi pa košček orehove, je rekla mama, naj pustim za fotomoment.) Our family doesn’t have many traditions for Easter, but we really like to eat well. My mother makes several plates of aspic with various meats, my father makes 4 loaves of potica, I make the ham, baked in bread … I’ll spare you the lunch courses …

DSC01726

In pirhe smo tudi naredili. Ker sem jaz uspešno pozabila vse pripomočke za pisanice doma, smo naredili same take biserne z barvo iz Hoferja. And the girls paint the eggs. No pisanky this year, I forgot the melting wax thingy at home. This are marbled with one or two colors and a pearly addition.

DSC01737

5 komentarjev:

  1. Jajčke so lušne, če bi pa za šunko v testu izdala recept? Ufff, bi ti bila hvaležna.

    OdgovoriIzbriši
  2. Šunka v testu I ♥♥♥♥♥♥♥!

    OdgovoriIzbriši
  3. Šunke je danes uspešno zmanjkalo. Smo jo sfiniširali za kosilo.
    @Simona - recept? Recept sploh ni bohvekaj. Svoje najljubše krušno testo, lepo vzhajano, letos sem ga razvaljala in izrezala krog za spodaj, šunko je Slovon namazal z zenfom, z malo večjim krogom sem jo pa pokrila in potem z "ostanki" okrasila. Pekla sem jo pa v okroglem silikonskem modlu, zato je take fajn oblike. Preden sem jo potisnila v pečico, sem jo premazala z dobro stepenim celim jajcem, zato je letos testo tako čudovito rumeno.

    OdgovoriIzbriši
  4. Dodatek: Že pečeno šunko smo dali v testo. Da ne bo kakšne pomote.

    OdgovoriIzbriši
  5. Ej, hvala za tole, si bom zapomnila - zgleda tako kot pri najboljših kuharskih mojstrih. Upam, da bo ob prvi priložnosti uspelo tudi meni.

    OdgovoriIzbriši

reklame