14. oktober 2011

10 minut na dan - Art journal every day (39) + rezultat delavnice ECC pri Leslie Blackford

Od prejšnje objave AJ sta torej minila 2 zelo pestra tedna, ustvarjalno, službeno, kar se dogodkov tiče … dnevi so naporni, ampak zanimivi, zato jih ni težko preživljati. Ta objava bo torej polna slik.
Prvi dve strani sta pretežno nastali, preden sem odšla, pozneje ju pa tudi nisem imela časa kaj dosti dopolnjevati, čeprav ni bilo mišljeno, da se bosta ustavili na tej točki.
2 weeks have gone by since my last AJ post and it was 2 weeks of great fun. The first 2 pages were mostly done before I left for ECC.

10 min - 39-1

10 min - 39-2

Naslednji dve sta nastali kot odziva na začetek srečanja in prve delavnice. These 2 are the result of impressions from the first 2 workshops.

10 min - 39-3

10 min - 39-4

Tale ima pa zanimivo zgodbo. Seveda sem se že nekaj časa pripravljala na ECC v smislu zbiranja materiala itd., od začetka sem še kar nekaj čekirala spletno stran, potem pa vedno manj, ker se ni nič kaj dogajalo, potem sem malo pozabila na to, potem sem imela gužvo, v glavnem, nekako nisem našla tistih delov, na katerih so bile v končni fazi opisane delavnice s slikicami. Za nekatere mojstrice sem slišala že prej (jaaaasno, a ne), za nekatere malo pozneje, nisem pa prečekirala po dolgem in počez, kaj vse delajo in kaj bomo delali, ker sem šla pač na tisto “saj bom gor videla”.
Tole stran sem kot skico po bohvekakšnem navdihu skicirala en dan med prevajanjem, verjetno tisti teden, ko sem risala plemenske motive. Ker še ni prišla na vrsto, je ostala v obliki skice.
Pridemo k Leslie na tečaj, pa pravi, danes boste izdelale takega ptiča. Kva? Jaz nisem še menda nikoli naredila figurice iz fima, če nisem imela natančnih navodil in če to ni bila prilično cartoon varianta figurice, pa še nilski konji npr. so bili menda lepši od naše tavelke kot moji … v glavnem, zajemala me je blaga panika. Naredimo prvi korak, kaže drugega, pravi, zdaj si pa izmislite, kako bi tega ptiča naredile po svoje. In jaz pokažem skico za tole risbico.
This one has a funny story behind it. I actually did this sketch in the 3rd week of September and left it sitting there. Then it was time for Leslie Blackford’s workshop and at first started to panic because I always avoid doing polyclay sculptures. But when she said, go on, think of ways to make it your own, I remembered this sketch.

10 min - 39-5

Pravi Leslie, jaa, kar tega naredi, pa z jajci in gnezdom. Jaz pobuljim, a se ti hecaš? A se to da? Pravi, ja, valda, ti kar. No, in sem. A? A mi je ratalo? (A vam nekaj priznam? Moj dekolte se še nikoli ni ujel v toliko objektivov kot tisti večer, ko sem na ECC-ju nosila tale obesek!) I showed the sketch to her and she said, yes, go on, make it with the nest and the eggs.
I must’ve been quite a sight, I told her that I don’t believe I can. She assured me, I can. So – I did.

(Never before my cleavage got so much attention as the night I was wearing the bird necklace on ECC, trust me.)

ptič

A si predstavljate, da se to megastično nosi okoli vratu, čeprav je ptič visok ene 9 cm? No, pa se, obljubim. Ne bi verjela, če ne bi preizkusila.
Leslie se mi je na skico še podpisala, doma sem jo pa samo še pobarvala. Sem sicer mislila, da bi ptiča naredila v barvah obeska, ampak so me neki prijele žive barve, pa sem si premislila, kaj čmo.
Na ECC je nastalo še nekaj strani, ki pa so spominske – dekleta, s katerimi smo se več družile, so prijazno napisale par besed v različnih jezikih. Za Anke sem pa morala steči v sobo po puščico z akvareli in Neocolorji, tako da je nastala še tale:
It’s hugely wearable even if I’d never think that before that night. I didn’t even want to poke the hole through the bird’s neck, I was sure I’d never wear it. But since it was part of the class, I let Leslie poke the hole through. I even wore it on Wednesday for a gallery opening!
The last page is from Anke, but in my journal. Many girls were so kind to write something in my journal when I told them that I’m collecting memories, but Anke made me really happy when I had to run to my room to get the watercolors!

10 min - 39-6

9 komentarjev:

 1. OMG, kak krasen ptič! Peresa so mi famozna, pa učka, pa celo gnezdo! Vaaau!

  (in komaj čakam nadaljevanje tvoje ECC pravljice...)

  OdgovoriIzbriši
 2. wau! A od vseh tistih neštetih slik pa ni nobene za pokazat? :))

  OdgovoriIzbriši
 3. A na dekolteju? Nak, še vseglih niso za javnost

  OdgovoriIzbriši
 4. o Kitty tale ptič pa vrjamem da je bil fotkan kot da je a rdeči preprogi :)

  OdgovoriIzbriši
 5. Leslie je fenomenalna! Meni sede njena naravna energija in ustvarjalnost. Mislim, da sem pri njej vedno najbolj uživala! Hudo, ni kaj.

  OdgovoriIzbriši
 6. Hudo, da se dve sorti ustvarjanja takole prepleteta in nastane super duper obesek :) Sem prav uganila na onih fotkah na picasi, kateri je tvoj dekolte :))))) Noro dober je in upam, da kdaj poskusiš še kaj takega.

  OdgovoriIzbriši
 7. Ma no, pa upam, da kdaj tole v živo vidim z vseh strani :)

  OdgovoriIzbriši
 8. Ptiček je....nemam riječi...tako dobar....prekrasan :)

  OdgovoriIzbriši

reklame