23. oktober 2011

Čez vikend se je pa dogajalo …

Najprej je bil – v soboto – Ljubljanski maraton. No, ne maraton, ampak predteki. Naša tavelka se je opogumila in je odtekla 2100 metrov. Čestitke!

Na štartu je bila ogromna gužva (466 tekmovalk iz 8. in 9. razredov), zato jo mogoče – ampak samo mogoče – malce vidimo na spodnji sliki. Na cilju sem jo pa brez težav poiskal in pofotkal.

This Saturday and Sunday Ljubljana is hosting a marathon run with many activities besides the main event, such as small marathon (21 km), recreational run (10 km) and various events for school-going kids. Our teen participated in the 2100 meter run and was quite happy with the event and with the result.

start

finish

Zvečer smo šli pa na Terrafolk v CD in to v polni zasedbi – vsi štirje mi in še vsi štirje v družini K-jine sestre. Fantastično! Tri ure koncerta – od tega je pol ure trajal bis, ki ga kar ni bilo konca, pa še ena pavza je bila vmes, med katero pa niso nehali igrati, samo preselili so se v fojer, zato to tudi štejem pod koncert :) Prilagam še koncertni list, da boste videli, kaj ste zamudili. Meni je bila najbolj všeč Suita Quasi Balkanika – upam, da jo bodo kdaj izvedli v celoti.

In the evening we visited Terrafolk concert. Great event! The played for an hour, moved into the foyer, continued playing (photos and video below), moved back to the great hall, played for another hour and finished with a half-hour unscheduled piece. They are really fantastic musicians and if you ever have a chance to listen to them live – don’t miss it!

Terrafolk - pavza

Terrafolk - pavza

spored

Danes smo pa pod vtisom včerajšnjega uspeha naše tavelike organizirali še lokalni tek na 2100 metrov :) Pridružila se nam je ista četverka, kot na koncertu, in skupaj smo najprej prepešačili 2100 metrov za ogrevanje, potem pa tekli v obratni smeri. Vsi smo prišli na cilj, K. je uspela preteči vseh 2100 metrov brez vmesne hoje (čestitke!), jaz pa sem ugotovil, da bi v konkurenci mul iz zadnjih dveh razredov osnovne šole dosegel šele 270 mesto ;) Ampak sem bil vseeno zadovoljen.

Today we repeated the 2100 meter event in family circle :) Everybody managed to cross the finishing line :) and we had a great time.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

reklame