16. oktober 2009

Naučila sem se!

Kvačkat. Sinoči. Tako zelo sem bila utrujena, da nisem mogla več delat, da se mi niti barv in papirjev in škarij ni dalo razvlačit, še brat se mi ni dalo, ker sem bila vse te dneve v črkah, roke me bolijo od tipkanja in sploh sem čiiiiist bogi. Hecam se. Ampak utrujena sem bila res. In nekako mi ni bilo do tega, da bi pletla kakšen brezvezen šal, ker jih je mama napletla lani eno morje, al pa da bi začela kakšen pulover, ki se mi ga ne bo dalo končati … zato sem vzela v roke kvačko. Po več kot 15 letih – če odštejemo kvačkanje žice. Že pred meseci sem si shranila navodila za kvačkanje rožic, že pred nekaj časa sem na nekih tujih blogih videla granny squares in čeprav se mi blago zdi, da ne bom nikoli prišla do tega, da bi jih nakvačkala za eno odejo, bodo pa mogoče za kakšen vložek kje. Vzela sem par klobk ostankov in nastalo je tole.

gs-rozice

Glede na to, da sem pred cca 15 leti poskušala po spominu na tisto, kar me je stara mama učila, ko sem bila otrok, nakvačkati prijemalke, pa da sem dobila ven en okroglast zmazek in sem “za vedno” opustila upanje na to, da bom kdaj znala kvačkat, sem še kar ponosna sama nase.

I learned (or re-learned) how to crochet yesterday night. I saved the instructions for flowers and granny squares a while ago. It only took half a square of undoing my work to learn how to do it properly. I don’t know if I’ll ever make enough of the squares to make a blanket and I don’t know if I want one, but I’ll find some use for them. Flowers – a girl never has enough flowers, right?

7 komentarjev:

  1. Bravo, lepo ti je ratalo. Kvačkala nisem nikoli (zares), če ne prej, ko bom v penziji si bom pa nredila en otakšno odejo (ico) iz ostankov

    OdgovoriIzbriši
  2. "Tako sem bila utrujena, ... ,da sem šla prvič po 15 letih kvačkat" - in potem taka produkcija! Super!

    Jaz sem sicer dosti več kilometrine nabrala na pletilkah, ampak nekaterih stvari se pa pač ne da naštrikat, a ne? Zato je tudi kvačka moja prijateljica, ravno zdaj pa imata tudi moji mravljičici fazo, da se hočeta učit kvačkat in potem smo tu in tam kot tri kokoške...

    OdgovoriIzbriši
  3. Tudi jaz imam za sabo kilometre in kilometre pletenja. In ko je Sonča videla rožice, sem ji morala takoj čisto takoj pokazat, kako se dela - verižica. Za začetek. Potem je morala na vajo in potem je bilo prepozno in ... sej veš.

    OdgovoriIzbriši
  4. Bravo Kitty. Pišuka tud jaz sem menda nazadnje moji tini nakvačkala kopalke.....hm menda v enem 6. razredu?????Zdaj jih ima pa mula že 20...let ne kopalk :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Lahko si ponosna nase!! Dobro ti je uspelo.

    OdgovoriIzbriši
  6. Zdej lahko narediš en tak retro povštrček...

    OdgovoriIzbriši
  7. oh, i totally agree....a girl can never have enough flowers!! i admire your patience for crochet....i've never been able to get the hang of it! hope you have a great weekend! :)

    OdgovoriIzbriši

reklame