28. oktober 2009

Še ena živalca in še…

Poleg tega, da prevajam, fimam in packam z akrili, še vedno tudi kvačkam. Vsakokrat, ko kvačkam, naredim tudi kakšen granny square in kakšno rožico. Rožice so za zdaj zelo fine namesto trakcev za prevezovanje drobnih darilc, ki gredo od hiše mimogrede. Na sejmu sem si kupila tudi par različno debelih kvačk z mehkim ročajem, prav prijetne so za delat.

Some more amigurumi.

netopir

Some crocheted flowers and a mini bag.

rozice

In še ena nora. Saj veste, kako včasih kaj naredim(-o) in pozabim(-o) končati? To se je zgodilo tejle fimomački, ki je nastala iz enega ostanka. Nespečena je pristala na polici, na sicer fimo podstavku (oz. pripomočku za valjanje perl), skupaj z drugimi stvarmi je stala na stiropornem krožniku. In prejle pravi Sonča, ti, kaj imaš vtisnjen tisti mačji obraz v stiropor? Kaj imam kaj, prosim?
Glava se je odkotalila s trupa, pristala na krožniku in naredila luknjo skozi in skozi stiropor, v obliki mačje glave. Če povečate sliko, jo vidite. Malo prozorne lepljive plastike je okoli glave, to je vse. Lukja. Čist prava.

What does a piece of non cured polyclay that rolled on a styrofoam plate, and stays there forgotten for a month or more, do? It melts the styroform in the form of the piece.

fimoungh

5 komentarjev:

  1. Srčkan netopirček in fajne rožice - tole kvačkanje te je pa čisto noter potegnilo.

    Tisto z nepečenim fimom in drugimi materiali mi je pa tudi znano...

    Pozdravček, N.

    OdgovoriIzbriši
  2. i just love your crocheted pieces, kitty! that little bat is about the cutest thing....ever!!! and i'm amazed at how the polymer clay ate through styrofoam!! good grief!! :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Tudi moja malenkost kvačkam, če želiš, ti posredujem en super vzorček za rožico - irsko kvačkanje :-)

    OdgovoriIzbriši
  4. Mislim, da jo imam in da je par rožic narejenih na ta način, Sandi Marshall na crochet.about.com, ne? Če ni ta, potem pa lepo prosim :)

    OdgovoriIzbriši

reklame