10. oktober 2011

Buče, buče vsepovsod

A sem že omenil, da imamo buč čisto preveč? Pridite iskat kakšno, no!

I’ve already mentioned that our pumpkins had a great summer.

buče

Danes sva s tavelko eno očistila in naribala. Dobila sva celo skledo rezancev.

Today we shredded one of them.

naribana

Potem je tavelka naredila muffine z bučo, skupaj pa sva za kosilo pripravila tenstane buče (to je bilo sicer narejeno iz tistih mičkenih rumenih na zgornji sliki), bučne polpete (moka, jajce in naribana buča) in nekaj pirejevih polpetov z bučami. (Zraven smo imeli še zrezke in pire. Od same buče bi ostali lačni.)

We made pumpin muffins, muffin burgers, smashed potato with muffins and more …

muffini

kosilo

Ko smo naredili vse to, je ostalo v skledi še vedno 3/4 prejšnje količine naribane buče! Celo zimo jih bomo jedli, te buče!

… and we only used about 1/4 of the shredded pumpkin! We’re gonna eat them all winter long!

8 komentarjev:

  1. Rezerviram 1 ali dve oni špičasti :) JUHEJ! Prinesem eno Jamievo ;)

    OdgovoriIzbriši
  2. Drgač so po moje vse enake, sam rasle so ena tako ena tako. Ti kar pridi in prinesi. Pišem listke na buče ;)

    OdgovoriIzbriši
  3. Hjah, sem si v prvo rekla, da boste vse potalal tik-tak, preden uspem do vas. Pa če je res problem, vzamem eno, dve... tri :)). Juhca iz buče FTW! Vse živo sem že okužila z njo, nekajmesečna mamina soseda je skor v lonček padla od navdušenja :)

    OdgovoriIzbriši
  4. ha ha tele buče so vam letos res lepo obrodile ni kaj.....

    OdgovoriIzbriši
  5. buče jaaaa ... škoda k niste mal bližje :)
    Tjaša, dej zaupej recept za juhico?! ;P

    OdgovoriIzbriši
  6. Petra, zelo enostavno. Bučo narežem na kose (ne ribam), jo zalijem z jušno osnovo (naj je bo kak cm več), skuham. Dodam žlico, dve kisle smetane, zmiksam s paličnim. Zame je tu že super dobro, če ne pa še mal muškatnega oreščka in posuto s peteršiljem.

    Če kdaj kdo ne more brez plavajočih delcev, se notri strese vnaprej kuhana ajdova kaša (ali karkoli podobnega, ne?).

    OdgovoriIzbriši
  7. Pa ingver noter, pa poper čez, pa malo bučnega olja vmes ... njam!

    Sicer sva danes zgruntala, da iz bučnih rezancev v mikrovalovki rata odlična sladica, tako da bova probala danes naredit še juho kar iz rezancev. Poročamo ...

    OdgovoriIzbriši

reklame