26. oktober 2011

Kaloričen posladek za hladne dni

Včeraj je prišla tavelka mimo prav v tistem trenutku, ko sem via Ankin blog brala originalni recept za cimetov kruh. Pravi, čuj, kaj to je tako kot tvoje cimetove rolce? Jaz jih že par dni sanjam, ker je zunaj tak mraz in zoprno vreme. Sem ji razložila, da je enako, samo še bolj preprosto za spečt. In ga je spekla. Z zelo malo moje pomoči.
Božansko, je že izginil.
I was just reading the recipe for the cinnamon bread that I found via Anke’s blog yesterday when my teen passed by me and saw it on my monitor. Mmm, looks yummy, she said, is this like your cinnamon rolls? I've been craving your cinnamon rolls since it got cold outside. I told her, that yes, it's much like it only easier to make. So she made it. With just a tiny bit of my help.
Heavenly, there’s not a crumb left.

P1150431

6 komentarjev:

  1. Tole je pa že lep čas na moje spisku: Kaj vse bom nekoč naredila:)...evo pa imam dodatno vzpodbudo!

    OdgovoriIzbriši
  2. Mene pa zanima, kako pretvoriš tisto butasto ameriško enoto "cup" v grame? :-)

    OdgovoriIzbriši
  3. Errr, ja, jaz sem se zadeve lotila bolj po kmečko: zamesit sem "ukazala" malo boljši kruh (se pravi namesto samo vode v merico 250ml 2 jajci, za prst olivca, potem pa do vrha merice razpoloviti potrebno tekočino na pol mleka, pol vode), masla sem vzela polovico paketka, pa je bilo malo preveč, cukra pa ene 6 žlic, kolikor sem na uč ocenila, da bo potreben za prekrit celo fleho testa.
    Za druge stvari pa 1. google it. Npr. "2 cups in grams of flour" pa dobiš čist kul rešitve; 2. kupiš cup merice v Ikei :P

    OdgovoriIzbriši
  4. Okej, sem mislila, da si si mogoče zadevo določila. Glede na to, da ni enotnih standardov. Saj vem, da je pomembno razmerje med cupi in ne toliko grami, vseeno.

    Zadevo namreč absolutno MORAM sprobati :-)

    OdgovoriIzbriši
  5. Jaz se približno logične kuharije lotevam odokastično :P
    Sprobaj, sprobaj. Jaz bom naslednjič poskusila maslo zamenjati s kokosovo mastjo. Morebiti že v soboto zjutraj, ampak v tem primeru bom delala dvojno količino, da pride kaj še do orkestrašev ...

    OdgovoriIzbriši

reklame