28. marec 2009

ATC (5)

Še nekaj ATC-jev je nastalo ob večerih. Ugotavljam, da rada delam ATC-je in AJ, ker nimajo posebnega namena in ker na njih marsikaj “gre skozi”. Voščilnico naredim, če vem, za koga gre, na zalogo zelo redko, bolj če slučajno pade skupaj. No, seveda ATC-je menjujem in seveda nekatere naredim posebej za swape, ampak to je le majhen del. Večinoma jih najprej naredim in šele potem swapam. Prva vaza je bila zelo “v zraku”, zato sem drugi kot podlago narisala celo sobo. Za tretjo nisem hotela ponavljati motiva z mizo, kaj drugega mi pa ni kapnilo. In zadnja mi je všeč. Na akvarelno podlago sem dodajala suhe in oljne pastele.

I made a series of vases ATCs. The two on the right went for a swap already, the two on the left are searching for a nice home. Watercolors and pastels. The vases are stamped. The scene on the 2nd one I drew myself and yes, I know it shows. But it was just to have a different background.

ATC vaza 1-2 ATC vaza 3-4

 

Današnji candy-roll:
- Gina podarja bombonček 31.mar.;
- Ella Bella is celebrating her blogoversary on Mar 31st;
- Jo podarja štampiljke 31.mar.;
- Tonya is celebrating big on Mar 31st;
- Emma is celebrating her birthday – happy birthday! – on Apr 1st;
- Caryn is celebrating her 100th follower on Apr 1st;
- Tindaloo praznuje rojstni dan – happy birthday! – 5.apr.

3 komentarji:

  1. Kaj je ATC?
    (edina ideja, ki jo imam je A Total Catastrophe, but that does not apply to your work... torej?)

    OdgovoriIzbriši
  2. DNA, kaj? Še dobro, če ti tako rečeš :)
    ATC = artistic trading card. To so kartice v velikosti igralnih, bejzbol itd. kartic, pri katerih ni omejitev za čaranje - razen velikostne. Kartica MORA biti velika 3,5x2,5 palca, se pravi 8,9x6,3 cm. Sicer pa obstajajo papirnate, kartonaste, iz acetata, šivane, iz policlay, platnene ... karkoli ti ustreza in ti pade na pamet. Če pogledaš v moj album, najdeš v njem mape s skeni ATCjev, ki sem jih nekoč zamenjala (traded) za druge (received). FBP (fat book page) gre na isti način, samo da so še bolj scrapbook variante in jih dekleta marsikdaj zvežejo v prave knjigice.
    Čisto majčkena različica kartic za menjavo so inchies - malčki palčki, veliki 1x1 palec, se pravi 2,5x2,5 cm. Čestitkarice te zadnje marsikdaj porabijo kar na čestitkah, ker naredijo v večjih skupinah odličen učinek.

    OdgovoriIzbriši
  3. Pohvale, zelo lepe si naredila. In je res, da je najlepše delaš tisto, ki se ti zdi bolj smiselno. Je veselje večje!LP.Tina

    OdgovoriIzbriši

reklame