2. marec 2010

Ikea Vileš (Villesse)

Prejšnji teden sva si končno ogledala najnovejšo in najbližjo Ikeo v italijanskem Villessu (Vileš po naše). Fina je, ker rabiva od Vrhnike do nje le dobro uro. 105 kilometrov avtoceste in hitre ceste – če seveda niso Rebernice zaprte …

Dostop iz ljubljanske smeri je trivialen. Počiš se na avtocesto, zaviješ na Novo Gorico in nadaljuješ po avtocesti, potem po hitri cesti in potem spet po avtocesti (pa je to vse ista cesta), prečkaš mejo (še vedno po isti cesti) in se voziš še dobrih 15 kilometrov po hitri cesti. Ko vidiš tablo Villesse, zaviješ desno. [Čisto mimogrede, če se peljete v celovško Ikeo, imate navodila za navigacijo tu.]

Če se boste orientirali z navigatorji ali z Google Maps, pazite – vileške odcepe so pred kratkim predelali in sedaj so videti tako:

image

Obiskovalci iz osrednje Slovenije se pripeljemo po cesti 17 in na zemljevid vstopimo v desnem zgornjem kotu.

Kaj dosti strašno-in-sploh zanimivega nisem videl, ker tudi nisem gledal kaj dosti, ker nisem nič rabil. Šla sva samo menjat omaro za čevlje, ker je bila prejšnja disfunkcionalna. [Odprl škatlo. Ugotovil, da so napačni deli noter. Preklinjal. Zaprl škatlo.]

Nekaj luštnih stvari sem pa vseeno opazil.

01 lučke 1
Ena taka (ampak črna) je šla z nami.

04 lučke 2
Pa dve taki tudi.

05 lučke 3

06 lučke 4
Te pa ne pašejo v našo hišo in sva jih samo občudovala.

02 losji obešalnik
Obešalnik.

03 konjski pekač
Model za konjske tortice …

07 losji piškoti
… in losje piškote.   

Kljub temu, da sva šla samo menjat omaro, sva zapravila 200 € :( Ampak to nekako spada k obisku Ikee …

12 komentarjev:

  1. Nu mlček večji problem je pridet w'n izszi te trghovine!

    OdgovoriIzbriši
  2. Za ven moraš pazit, da ne greš na most. Na krožnem zaviješ desno čez hitro cesto v Villesse, tam na krožnem levo in čez nekaj sto metrov si na odcepu za hitro cesto.

    OdgovoriIzbriši
  3. O, hvala, Tjaša, vsaj en, ki je na moji strani. Ko nisva več vedla, kod bi še poskusila priti na hitro cesto, sva v pomoč vklopila Garmina, žal Garmina s starimi kartami - not še ni avtoceste od Podnanosa do Šempetra - in stisnila "Domov", naju je smotko peljal čez Fernetiče. In ne, ni mi žal dodatnega 1€ za avtocesto (glede na to, koliko smo jih pustili že v Ikei, ni spremenilo nič), samo ovinek me je hudo zmotil. Navsezadnje tudi časovno pot ni kaj dosti daljša.

    OdgovoriIzbriši
  4. No, ja, tudi mi smo se skoraj izgubili prvič ...

    Ampak, PIŠUKA, dvakrat smo bili tam in obakrat sem neuspešno iskala "losje" modelčke za piškote!!!!

    OdgovoriIzbriši
  5. Doli med kuhinjsko kramo so bili. Tam pri loncih in nožih in malih čudežnih lončkih za sejat moko.

    OdgovoriIzbriši
  6. O, vidim, da imajo spet nekaj novega ;)

    OdgovoriIzbriši
  7. A kakšne poslastice so tudi šle z vama? :)
    Tudi mene čaka kmalu obisk Celovca in s tem tudi Ikee. Komaj čakam :P

    OdgovoriIzbriši
  8. Malo. Za probat bezgov sok (čisto običajen) in pivo v steklenici (nič posebnega). O, ja, salamca "iz Rudolfa". Kar v redu, podobno naši goveji salamci. Lososa, ki ga ponavadi vzamemo, sva tokrat preskočila. Cmočke sem pa jaz jedla tam za kosilo, drugi jih pa ne cenijo preveč.
    A je še kaj takega, kar je treba nujno probat?

    OdgovoriIzbriši
  9. Ste bili v lepem vremenu? Ker ko sva bila midva enih 10 dni nazaj je deževalo ...... zunaj in znotraj.....:) Zgoraj pri spalnicah je bil na vsake 10 m podstavljen škaf..... :)

    OdgovoriIzbriši
  10. Vreme ni bilo lepo, večino časa je deževalo. Zgoraj pri spalnicah sva slišala, da nekje kaplja, ampak ni bilo škafov, tako da sva domnevala, da se sliši žleb ali kaj podobnega.

    OdgovoriIzbriši
  11. Če pa se na avtokarte ne razumete, imate tukaj tudi videoposnetek:

    http://volkec.blog.siol.net/2009/12/21/nakupovalna-nebesa/

    Sem bil še pred kratkim tam najmanj enkrat na teden in računal, meril in predvsem izgubljal živce med iskanjem poti nazaj. Sicer pa, četudi zariješ pač greš do Palmanove pa morda najdeš še kaj v njihovi Conforami :)

    OdgovoriIzbriši
  12. Hja ne vem ... midva se vedno na torte (predvsem jaz) vrževa, pa na njihove sadne rezine. To nama je carsko ... in pa mesne kroglce v menzi. Sm kr lačna ratala. :)
    Drugače sva pa enkrat tiste njihove zadeve v malih kozarčih kupovala, pa se še sedaj po hladilniku valjajo. Men je vse preveč slano.

    OdgovoriIzbriši

reklame