12. februar 2009

Play time – pofočkana

Mravljica, moja stanovska kolegica, me je pofočkala za igrico s fotografijami. Pravila so: na blog prilepi šesto fotografijo iz šeste mape.

Hja, pri enem zelo ubrisanem fotografu in eni precej navdušeni fotografinji je treba mogoče najprej povedati, da je pri nas fotografij za en cel disk. Na njem je 265 (sem šla pogledat) osnovnih map. Prve štiri so odkomentirane s klicajem, kar pomeni, da so začasne in čakajo name, da jih pospravim. Teh nisem upoštevala. Sledi jim ene 250 map z datumi. V prvih so poskenirane fotografije ali filmi (ja, tudi skener za filme si je enkrat omislil) od leta 1990 do avgusta 2004, ko smo si omislili prvi digitalni Olympus 310 Zoom. Na koncu je še kakšnih 15 tematskih map. Vsega skupaj je na disku 9911 fotografij (in silno upam, da je vsaj kakšna podvojena, sicer smo verjetno certifiable). Filmčkov nisem štela. In nikar ne vprašajte, koliko fotoalbumov ali škatel z diapozitivi imava. Lepo prosim Big Grin

Ko sem šla izpolnjevat to nalogo, sem ugotovila še nekaj zanimivih stvari. Prav šesta mapa je šele druga, ki sploh ima šest fotografij notri. Natanko šest, namreč. (Če bi štela prve štiri mape, bi bila torej v težavah, ker ne bi imela šeste fotografije.) Ta mapa nosi naslov: 1993 absolventski izlet slavistov. In na šesti fotografiji sem natanko in samo jaz. Sama. Na Dunaju. Pred uhuuuuuuleti, joj, pred koliko leti. Dunaj je bil samo eden od prvih kratkih postankov na poti do Krakova. Z absolventskega izleta se ga spomnim zelo malo, bolj tega, da smo bili precej utrujeni. O drugih delih izleta bi pa lahko nakladala do onemoglosti.

06 - Dunaj - Katja

Zdaj moram pa pofočkati naslednjih 6 blogov (vedno v naključnem vrstnem redu):
- Vixi (ker pravi, da je vedno špil ferderber in se mi zdi, da se bo ob tej nalogi zabavala in napisala kakšno tako po svoje);
- Robo;
- Moi;
- McCrafty;
- Hali;
- Damjano Ž.

Mmmm, še 6, pri katerih bi z veseljem firbce pasla, bi vam zagotovo lahko natresla. Take smo, firbčne pupe pač.

3 komentarji:

  1. Kaj vse človek ne ugotovi ob takšnih igrarijah, ne?

    OdgovoriIzbriši
  2. Huh, še dobro, da imate tako velik disk. Jaz sem morala prejšnji teden malo počistit slike in zapečt zadnji dve leti, ker mi je že obupno začelo zmanjkovat prostora. :)
    Je pa luštna igrica, ni kaj. Hvala za pofočkanje :).

    Lp!

    OdgovoriIzbriši
  3. Pri današnjih cenah diskov se pa res ne splača brisat slik ...

    Varnostna kopija je pa vedno koristna zadeva, s tem se strinjam :)

    OdgovoriIzbriši

reklame