29. marec 2009

Zvezdice

Tokrat sva s Sončo darilce za sošolko končali celo kakšno uro ali dve pred začetkom rojstnodnevnega praznovanja. Saj ne vem dobro, v čem je štos, ampak že jaz sem taka, da če že imam nekaj pravočasno narejeno, bom zagotovo embalažo delala zadnjo sekundo. Se mi je pa tudi že zgodilo, da sem od Vrhnike do npr. Slovenj Gradca v naročju pihala v lak na fimo krožničku. Taka sem, včasih se skušam odvaditi, še posebej, ko Slovon malo zaropota, včasih pa si pač mislim, šmir, no, kaj pa čmo. No, naša je potencirano to (pa še malo od moje sestrice je pobrala, hehe), tako da je pri njej že skoraj čudež, če kakšen doma začet projekt tudi konča. Šolski niso problem, kajpada.

Ker je Slovon pobral fotič s sabo na računalniško tekmovanje in ker ga od naše pupe nisva našli, pa čeprav sva obrnili dobršen del bajte (grrr, mularija!), je tale fotka na strani bolj grozljivih – posneta z mojim mobitelom. Buhpomagi.

darilceS

Na ogledalcu je velika zvezda, ki ji sledijo male zvezdice, vse zvezdice so iz poligline. Barvo je glede na barvo na zvezdi na voščilnici namešala sama, jaz sem ji dala kar cel kufr polija in pripomočkov, pa se znajdi. Ogledalce je dobilo še obešalniček (na katerega se je pametno dete spomnilo v zadnjem hipu, zmešana mati pa sploh ne), roba mu pa ni hotela delati, ker menda sošolka ni ravno uokvirjen tip. Ha, kakšen izgovor, kaj?

Potem je naredila še veliko zvezdo za obesek, na katero je vtisnila male zvezdice, te pa sem jaz z micenim čopičem in precej pihanja poprašila z bakrenim fimoprahcem. Zvezdice so polakirane, potem pa sem jo naučila vezati še holandski vozel in napenjalni vozel.

P1060033

Ostala sta nama dva beadsa, za katera je, ko sta bila pečena in lakirana, trdila, da ne pašeta zraven zvezde. Njeno delo, njene odločitve, kajne? Rekla sem, da ju bom kar takoj porabila, ker ju tako ali tako ne bo mogoče nikamor kombinirati, pa se mi je smejala, da bo taka ogrlica primerna kvečjemu za triletno punčko. No, ko je bila narejena, si jo je naša 11-letnica čisto v hipu pripela okoli vratu.

 There’s a giveaway of polyclay Lisa Pavelka tools on the Fave Crafts blog – would love to have that Magic gloss!

4 komentarji:

  1. Sem prvič zasledila na tvojem blogu, da dajejo bonbončke tudi poli friki in ne samo čestitkarice. Hvala za link! Sicer me mine, ko vidim, koliko je komentarjev in si zračunam opcije... nekako nisem pod to zvezdo rojena!

    OdgovoriIzbriši
  2. PS
    ...in ko moram pod tvojim komentarjem preverjati z besedoi, se izpiše "mould"! Bi rekla, da znak, če bi dala kaj na to:D

    OdgovoriIzbriši
  3. Jaz sem tega čisto slučajno našla skozi en drugi blog. In saj ... pri takem številu tudi meni ni še nikoli uspelo. Ampak - če nisi zraven, imaš še manj šans ;)

    OdgovoriIzbriši
  4. Sonči tole prav dobro gre ...je pa tako, da velikokrat tisto kar se "nahitro" spomiš, še najboljše rata :)

    OdgovoriIzbriši

reklame