21. april 2009

Nakitkanje (9)

Danes je pa tak čukast dan, no. Saj ne, da je bilo včeraj vreme kaj lepše, ampak je bil dan do amena natrpan, pa ga še opazila nisem. Zelo. Do popoldne. Takrat niti kava ni pomagala, da bi si glavo zbistrila. 
Danes me je pa vreme že zjutraj dotolklo, pa zaves še odgrnila nisem. A sem sinoči predolgo delala? Mogoče res. Pravzaprav bi se morala vprašati, ali je bilo danes zjutraj že davno prepozno, da sem se spravila spat :D

Včasih se lotim kakšne zadeve v barvnih kombinacijah, ki niso moje, pa se izkaže, da lepo delujejo skupaj. Ampak da rjava in roza pašeta skupaj, sem se prepričala šele v zadnje pol leta, tile beadsi so pa stari vsaj 2 leti, samo iz predalčka niso nikoli prišli. 1x sem si od N. sposodila fimo bead roller. Za poskusit, ali je kaj boljši od “doma” izdelanih rollerjev. V resnici je isti šmir. Če ne uporabiš enake količine polija, ne dobiš enakih beadsov, pa da se fentaš. Zato manj natančni (vsaj pri hobijih, častna, da sem pri lektoriranju in prevajanju natančna ko sam vrag) navadno uporabimo izgovor umetniške svobode in s tem opravičimo različno velike beadse. Naključen vzorec in malo asimetrije, pa nastane čisto lušna zadeva za okoli vratu. Taka “za vsak dan”. Če imaš primerne cunje za zraven, seveda. Jaz jih nimam, pa roza na mojo konfekcijsko številko ni glih … ali pa samo na meni ni ;)

v rozarjavo

9 komentarjev:

  1. Mogoče pa si tudi zimski tip? Potem bi bilo že kar logično, da ti roza ni...

    Sama sem šele pred kratkim kupila nekaj v divji roza, pa še ne vem, če bom oblekla ali ne.

    OdgovoriIzbriši
  2. Po moje celo bolj tale, ampak ta tretji sklop mi je pa pri vsaki paleti čisto mimo. Pri tejle v bistvu še najmanj, leva polovica mi je všeč :) Berem dalje ... hm, pri zadnji sfalim, že nekaj let se barvam na odtenke rdeče. Čeprav ... zadnjič sem rekla, da še 10 let, pol bom pa verjetno že dovolj enakomerno siva :P Me je mat hmal fentala, ko sem rekla naglas :P
    Najlepša hvala za tole povezavo.

    OdgovoriIzbriši
  3. Če te zanima, lahko svoj pravi tip določiš tukaj. Na podlagi barve kože in las ipd.

    Za zadevo sem se začela zanimati pred leti, ko sem se nehote (strelci pa nehote, ja ja) zgrozila nad neko najstnico (blont, modre učke, porcelanasta polt), kako lahko nosi nežno roza, tisto ta punčkasto, bljek. Nekaj na mojem zgrozu :-) mi ni bilo všeč, zdelo se mi je, da sem nekaj spregledala, potem pa sem odkrila 4 barvne tipe in zdaj vem, da je moj barvni okus le moj in najbrž pripada še kakšnim 20 % žensk v naših zemljepisnih širinah. Sploh Nemke imajo vso pravico nositi pujsasto roza, nad katero se sicer nehote še kdaj zgrozim, ampak ne več na glas :-)

    Kar se tiče sivih las: mogoče pa bi ti čisto pristajali? Moja prijateljica meni zgleda fajn - ima bolj takšno živahno frizuro, kratko seveda, in naravno sive lase. Kul.

    OdgovoriIzbriši
  4. Hmnja, po tem sem bolj summer, ampak od summer palet se nekako vidim v prvi in desni polovici druge pa konc. Pa kakšna globoka bordo mi odmanjka. V resnici si barvni tip porušim že z barvanimi lasmi.

    Če bi imela take sive, kot je imela moja prateta, odtenkasto sive na pramene, potem bi šlo. Ampak po moje se je moja mati "zasekirala", ker se ne namerava nehat barvat, pa bi pol jaz starejša od nje zgledala. Kaj pa vem, bomo vidli, ko bo cajt za to. Vsekakor ne prej, preden bom "vsa" siva.

    OdgovoriIzbriši
  5. O, pohvale za ogrlico. Zelo je lepa in prav imaš umetniška svoboda na koncu privede do krasnih izdelkov!Tina

    OdgovoriIzbriši
  6. Mogoče pa imaš kot poletni tip čisto normalen odpor do roza in rdečih barv? Tudi meni vse pri mojem tipu niso všeč, čeprav se za čuda glede tega spreminjam.

    Ups! A da tvoja mama noče zgledati mlajša kot ti? LOL Skorajda razumljivo.

    OdgovoriIzbriši
  7. Hvala, Tina :)

    alcessa, ali pa to, ja. Mah, kaj bi se sekirali. Tko kot si ti napisala tazadnji stavek, je sicer manj logično ;) ampak če se dvakrat zakvačkaš okoli svojih misli, prideš do pravega zaključka.

    OdgovoriIzbriši
  8. Mal je čuden prevod, ja :-D

    OdgovoriIzbriši

reklame