22. april 2009

Recikliranje za dan Zemlje

Danes je 22. april in je dan Zemlje. Tudi če bi na to slučajno pozabila, bi me spomnili razni “craft blogi”, ki jih spremljam, tako da nisem pozabila. Prejle sem imela prevajalsko blokado, pa sonček je, pa … ne, nisem šla ven. No, sem, na sladoled, ampak potem se mi še vedno nekako “ni delalo”. Zato sem na že itak prepolno kuhinjsko mizo postavila šivalni stroj. In reciklirala.

Pravzaprav sem reciklirala na kvadrat :)

In tako sem tole nekaj let staro reklamno majico, ki jo je dragi prinesel s tekmovanja. Saj jih poznate, ozek ovratnik okoli vratu, oblika ravna in nikakršna, s slikico itak ne ve človek, kaj bi počel … Ampak ta je iz kakovostnega materiala. Računalničarji ne šparajo. P1060467P1060468
Pred dvema letoma sem odkrivala tehniko “barvanja” z varekino in iz majice je nastalo tole. Taka je bila torej majica zadnji dve leti. Še vedno je imela ozek ovratnik in še vedno je bila brez oblike, ampak vsaj ni bila enobarvno rdeča. Majica in fotografija sta nastali 17. aprila 2007. Nisem vedela, da že tako dolgo primerno obeležim dan Zemlje ;) P4170219
Danes sem se torej majice lotila še enkrat. In tu je rezultat.



Moje šivanje je sicer daleč od popolnega, kar se najbolj vidi pri izrezu. Ampak, vaja dela vajenca, ne? Žbiego sem tokrat po nasvetu V. celo delala s fliselinskim trakom.
Stroj je bil srednje priden, na začetku je malo zafrkaval. Se pa pri šivanju trikoja definitivno pozna, da imam navadno singerico, ne pa overlocka. Premalo šivam, da bi se kakorkoli izplačal.
P1060469

Za konec vam za dan Zemlje podarim še majčken video:

4 komentarji:

  1. kako pa se "barva" z varikon?

    OdgovoriIzbriši
  2. Varekino razredčiš z vodo (menda sem jo 1:1), naliješ v šprico, narediš šablono, tako kot hočeš, položiš gor, pošpricaš, gledaš, kdaj se razbarva do želene stopnje, potopiš v vodo, da se reakcija prekine.
    Rdeča se je razbarvavala na oranžno. Črna se razbarvava na bronasto, sem naredila še 1 majico takrat.

    OdgovoriIzbriši

reklame