16. maj 2009

Nazaj v srednji vek

Srednjeveške otroške delavniceSaj vem da sva po Celjskem gradu pohajala pred kratkim, pa kaj, ko je tam tako lepo. Pa še Alja je na prevajalsko mailing listo pomotoma (vsaj tako pravi ;) ) poslala reklamo za srednjeveške otroške delavnice, ki se dogajajo na Celjskem gradu. In smo šli. Tokrat vsi štirje. Kaj hočemo lepšega – otroka sta se zabavala, midva pa sva odpeketala dol v Cjele in se zabubila v Memories. No, K. se je zabubila, jaz sem se pa sprehajal po štacuni gor in dol in vsake toliko našel kaj lepega :)

(English recap at the end of the post! ‘coz promises must be kept.)

Po dveh urah sva se vrnila na grad in ugotovila:

  • da otroci rišejo grbe
  • da so se otroci mečevali
  • da so otroci streljali z lokom
  • da so bili otroci oblečeni v viteze
  • da so otroci metali podkve na meč
  • da so otroci metali žogice v kupe, zložene v stolp
  • da so otroci izvedeli vse živo o srednjem veku

Na srečo je bilo časa še dovolj, pa so nam vse skupaj ponovili še enkrat. Pa še nama so pustili streljati z lokom. Neverjetno, po tridesetih letih še znam. (In še vedno ne znam pravilno postavit komolca.) Še dobro, da je bila tarča samo pet metrov stran, je bilo lažje zadeti v sredino :)

Za boljšo predstavo imate spodaj nekaj fotk tega dogajanja. Aja, z buzdovani so se tudi pretepali :)

 01 paž s ščitom02 oblačenje viteza03 oborožen in nevaren04 na pot

06 dvoboj07 trening

08 trening

Tudi video sem posnel. In celo zmontiral. Čeprav sovražim tako početje. Sem moral stestirat Pinnaclov VideoSpin za Monitor. Če vas zanima, kako se zadeva obnese, si preberite opis v junijski številki. Ja, to je brezplačna reklama za Monitor. Ja, VideoSpin je dober. Ne, ne bom vam povedal več. :)

Zdaj pa prepuščam besedo moji dragi K.

Rezultati delavnic, obrobnih dejavnosti in nasploh obiska v Celju

Otroci so poleg mečevanja, preoblačenja v viteze in streljanja z lokom tudi ustvarjali. Narisali so svoje grbe:

Še nedokončan grb s kapniki v Planinski jami naše bojevnice. 10 grb S nedokončan
Grbi malega neumornega viteza.

11 grb S 1 12 grb S 2 13 grb S 3

Pobarvala sta tudi vsak svojo runo, ki sta jo izbrala, ko sta dobro proučila, katere lastnosti predstavlja. 09 obeski rune

Jaz sem nadaljevala packanje po moleskinu. (Tista sponka je gor samo zato, da je stalo tako, da sem sploh lahko pofotkala.)

 aj21

Na gradu sem narisala skico za levo stran in dobila podatke za desno.

aj21a aj21b

Doma sem ju pa končala. In uporabila na desni tudi 2 nova distresa in eno cracle barvo. Te zadnje (4, ne eno, uf jaz) sem namreč zaradi tečaja šla iskat v Celje. Sem jih hotela pač v živo videt.

Za konec pa še ena Slovonova.

05 vztrajne rože

We spent a lovely day in Celje, 110 km from our home, mostly on a medieval castle. I’d say in, but the castle doesn’t have many roofs ;) Anyway, medieval entusiasts from the Brotherhood of the White Wolf are organizing medieval workshops every Saturday till the end of August. The kids were quite interested, they both love tales about knights, dragons etc. They fought with the swords, shot with a longbow (it was long for the wee one!), drew crests, chose their runes, threw horseshoes around swords and generaly had a great time in the almost summery day. Their creations above, then 2 medieval pages from my artistic journal (with new cracle paints, yay) and an artsy photo from my darling. And so you can enjoy a couple of minutes of what was a very pleasant day for all four of us, watch the video below. The music is fab!

Ampak ni še čisto konec, ne, še … tadaaaa … video:

5 komentarjev:

  1. Zakon filmcek, glasba je res odlicna, vitezi pa obvaldajo :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Wow! Looks like a lovely day out! :-)

    OdgovoriIzbriši
  3. gaaarh....kako sem lahko spustila tole, pa vse moje najljubše teme so obdelane: vitezi, srednji vek, otroške risbice..
    v torek sem se peljala v Prekmurje in od daleč (res od daleč) občudovala Celjski grad in razmišljala, da bom čez počitnice otroke peljala na dozo Veronike... moram najti še tisti članek iz Mladine, kjer je pisalo kje naj bi se prav ZARES skrivala...

    OdgovoriIzbriši
  4. še enkrat, sem pozabila klikniti pošto..
    lep dan imej Kitty

    OdgovoriIzbriši
  5. No, kot vidiš, se vsekakor splača otroke peljati na celjski grad kakšno soboto :) Našima smo morali obljubiti, da bomo še šli.

    OdgovoriIzbriši

reklame