13. november 2009

Vezane knjigice

Sinoči sem se naučila nečesa, kar sem že tako dolgo občudovala, da se je celo ideja v moji glavi že skoraj zaprašila: koptske vezave knjig. Že ko sem jo pred par meseci prvič videla, mi je bila strašansko všeč, ko sem od svoje “blogerske prijateljice” Lori kupila enega njenih dnevnikov, se mi je pa kar milo storilo – jaz tudiiiiii bi! Opisni tutoriali so mi kaj malo pomagali, Youtube pa zmaga. In tako so v zadnjih par dneh nastale tele tri ljubke beležke, micene, cca 10x7 cm velike knjižice s šivanimi hrbtički. Zato, da se lahko do konca odprejo. Zakon, teh bo pa res še nastalo. Hm, če jih naredim s papirjem za akvarele, bom lahko delala “lastne Moleskine”. Ha!

Even before Lori and me became “blogland friends” I admired her journals. So much that I had to buy one of hers even if it’s been ages since I stopped writing a journal and now I just juliefie salvaged pages from a notebook. But now I have it! I HAD to have it ;) So, yesterday I finally learned how to do the coptic stitch. I love these, they are tiny, 4”x2,5” and so cute, don’t mind me if I say so myself!

P1100066

9 komentarjev:

  1. Tale vezava je tudi meni zakon in sem jo nekaj časa študirala, preden sem skupaj spravila ono mojo knjigico. Ki tudi ne bo zadnja.
    Ni težko delat, rezultati so pa super. Tile tvoji so prav fajn videt.
    Meni je tudi všeč, da se čisto odpre.

    OdgovoriIzbriši
  2. woo hoo!!! you go kitty!!! your coptic looks magnificent.....great job!!! and that sweet little journal with the hearts on it sure is speaking to MY heart....too cute!! thanks so much for the linky love, sweet friend! happy weekend to you! :)))

    OdgovoriIzbriši
  3. Prav luštno izgledajo, boš ob priliki pokazala "v živo" :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Jaz sem se lani s tem mučila, pa obupala. :-) So mi pa neznansko všeč obdelane luknice na plantnicah! Torej ... katera je pa tvoja za prodajo?! :-)

    OdgovoriIzbriši
  5. Kako to misliš, tvoja za prodajo?
    Zgornji dve od teh sta že noge dobili.
    So pa zato nove nastale, u, vidiš, grem fotkat.

    OdgovoriIzbriši
  6. Ja tko, katero lahko kupim, ne? :-)
    Jaz bi eno pasjo ;-)

    OdgovoriIzbriši
  7. Pasjo, kaj :) Bo pa pasja. Manjšo? Večjo? Go to mail? :D

    OdgovoriIzbriši
  8. wiiiiii :-)) pa men so tele 10x7 čist spodobne, tista mala od ata Slona ni za moje baročne prste. :-) Mam pa sam eno željo, če je lahko vezava po daljši strani - torej ravno kontra kot te na sliki. HVALA, HVALA!

    OdgovoriIzbriši

reklame