11. januar 2010

Grelčki

 

Le na katerem blogu in na katerih ročicah se grelčki letos še niso pojavili? Če so pri hiši zmrzljive ročice ali pa samo nečimrne najstnice in njim sorodne mladenke, ni šans, da bi se jim izognili. Zakaj pa bi se jim? Če so pa kjutkani. Naša nečimrna najstnica je dobila dvoje. These wristwarmers are the rage among teens – and of course among those with cold hands. And among Bella’s fans as well, I gather. I made two pairs for our teen, the ones on the right are knit, the left ones are crocheted.

P1100587

Najprej so nastali pleteni, desni, ker smo si s pletilkami bolj domače kot s kvačko. Ampak sva ugotovili, da se pleteni, sploh pri mojem mehkem načinu pletenja, dosti preveč raztegnejo. Zato sem pogumno zavihtela še kvačko. So pa precej trše sorte. Ali sem vzela predrobno kvačko za debelino volne, ali pa bi morala šibične kvačkati, da bi bilo bolj mehko. Ne vem, bom preskusila pri naslednjih.

9 komentarjev:

  1. Kolegico zanima, ali jih narediš po naročilu in koliko cvenka bi to bilo!

    OdgovoriIzbriši
  2. Kitty super si tole "kvačkopletla"

    OdgovoriIzbriši
  3. those black and white striped warmers would match my coat beautifully.....i love them, and i can see why they're so popular!! xoxo, :))

    OdgovoriIzbriši
  4. Kitty...what a cool idea...love it. Have you seen the leg warmers for children made from old knee socks? I forgot where I saw them or I'd send you the link...if I see it again, I'll get it to you.
    xoxo,
    Mary

    OdgovoriIzbriši
  5. No, pri meni, ker ne znam ne štrikati ne kvačkati! Jih pa z veseljem pogledam! Sploh ČB so zame odlični!

    OdgovoriIzbriši
  6. Joj, jaz sem delala goste pentlje, pa so fuuul trdi :(( pa še kako zanko premalo sem nasnula, tako da ju fanta navlečeta le s težavo :(

    OdgovoriIzbriši
  7. Ta levi črno-beli so za posvojit ;) Zelo lepo!

    OdgovoriIzbriši
  8. Tolk so kjuti...
    Jst pa ne najdem navodil... Sem spet bol bjondasta?

    (ja, nalašč pišem "po domače" :))
    (in sem takoj dobila besedo za preverjanje: BUTECkg - naključje, a? hehe)

    OdgovoriIzbriši

reklame