8. januar 2010

Novo leto – nov art dnevnik

V rokovniku, ki sem ga predelala v art dnevnik, zmanjkuje prostora. Seveda je še pol listov nepopisanih, ampak kmalu bom prekrila tudi sestanke zadnjih par mesecev. Ne hodim veliko na sestanke, ne. Za moje packanje mi je Moleskina marsikdaj škoda. No, pa majhen je tudi, večjega mi je sploh škoda načeti. Vedela sem, da bom potrebovala novega. Samo še papir zanj moram najti, tak, da bo prenesel tudi več lepljenja in akrilov.

Potem pa me je obsedla misel, da si moram narediti dnevnik iz trakov pak papirja, ki sem jih dobila od prijatelja kot ostanek iz tiskarne.

Seveda imam na kupe lepih zvezkov in dnevnikov, samo je vseh škoda.

I decided to make myself a journal I wouldn’t mind scribling, painting and sticking whatever into it. I couldn’t decide on the paper for a while. Then I got an idea I simply had to try. I’ll need another journal with heavier paper, but for now I quite like this one.

I’ll need others to use at the same time, this is made from leftover packaging paper and I have no idea what it will be able to take.

knjigica

Koptska vezava, platnice so iz čisto navadne lepenke. Nič eyeletov, pisan močnejši sukanec.

Coptic binding, a plain cardboard, a variegated thread …

knjigica

pckdnevnik03

Platnica je dobila 2 plasti gessa, sinoči pa sem jo še poslikala.

Fotka je malo tkotko, svetlila sem z iridescent belo in je polna bisernega prahu, tako da odseva ne glede na to, kako zakrijem direktni vir svetlobe.

Par strani je že popisanih in poskiciranih, ampak nič takega, kar bi bilo vredno kazati. Slikanja še nič, moram grundirat par strani.

I covered the cover with 2 coats of gesso and last night I finally knew what background to give it. I don’t know if it’s finished or no, we’ll see as I go along.
I used my first ever rub-on! The last time I used rub-ons, or letraset, as we call them, I was in high school and I got hold of some letters that architects used for who knows what …

Sorry for the glary picture, the irridescent white does that even if I cover the light source up.

pckdnevnik04

4 komentarji:

  1. Super je, iridescent učinek je zelo lep - na sliki se ga tako ne da nikoli čisto ujeti. Ti krogi in ura so mi pa sploh čisto nori. Se veselim, da boš gotovo kmalu pokazala še notranjost.

    OdgovoriIzbriši
  2. Super osnovo si naredila.
    in čisto zastopim tisto.....kako je vsega škoda.

    OdgovoriIzbriši
  3. Začetek zgleda obetaven in verjamem, da bodo tudi ostale strani super.
    Sem pa v Prometeju decembra videla, da imajo prav 12 x 12 bloke za mixed media. Je bil tak težji papir, verjetno bi preživel več plasti :) Ceno sem pa spregledala, verjetno ni bila ravno ugodna :)

    OdgovoriIzbriši
  4. O super! še bo novih AJjev :)

    OdgovoriIzbriši

reklame