3. april 2009

Zavese

O zavesah sem pred enim mesecem že pisala, ker smo nabavili nove za v otroško sobo. Hkrati sva v Ikei kupila tudi sistem karnis za pritličje. In tako smo po 5 letih od vselitve končno dobili zavese v pritličju. Zavese so pri nas posebna zadeva. Slovon jih sploh ne mara, pravi, da so nepotrebna navlaka, da zmanjšajo prostor, da utesnjujejo, da gosto tkane ustvarijo zid na naših lepih, velikih oknih, da so redke brezvezne, ker itak ne opravljajo svoje funkcije … zame so zavese nekaj, s čimer se zajebavaš 1x na leto, da jih snameš, opereš, posušiš, natakneš nazaj … In je trajalo, da sva ugotovila, na kakšnem sistemu bi jih najraje imela, po sejmih sva gledala, kakšne so nama všeč in kakšne nama niso, da sva se počasi privadila idejam drugega.

O, ampak moram povedati še tole. Leta 2004 sva bila v “zavesarskem raju” v Waterlooju. Tam sva dejansko v uri ali dveh našla zavese za celo bajto. Problem je nastal, ko sva začela računat, koliko bi naju prišle. Cifra je bila štirimestno vrtoglava in se ni začela na 1, tudi na 2 ne, zato sva pustila tam vse, razen enih za spalnico.  Od takrat sva iskala za oba “normalne” zavese po “normalni” ceni in ugotovila, da si v resnici v trgovini, na sejmu itd. ne znava predstavljati, kakšne zavese bi bile potrebne za najina okna, prostor itd.

Tako sva se lani na sejmu pohištva odločila, da bova, ko bo prišel čas zato, poklicala v Velano in se dogovorila za ogled in izmero na domu, saj so nama bile njihove zavese na splošno všeč in ponujajo to storitev brezplačno. Jupi! Love Struck Oblikovalca, mojstra, tehnologa, karkolipačže sta prišla z ohogromnim kovčkom, polnim vzorcev, in sta bila tukaj kar precej dolgo. Štiri francoska okna v napol povezanih prostorih … je treba fajn razmislit. Prišli smo do tega:

 pisarna dnevna soba dnevna soba kuhinja

Pisarna (jug), dnevna soba (jug), dnevna soba (vzhod), kuhinja (vzhod). (Sori za razvlečeno kramo na ustvarjalni mizici.) (A imam lepe orhideje?)

Takole se pa odprejo, zložijo …. upam, da se ne vidi, da šipe niso najbolj čiste sorte. Dežuje pa to …

dnevna soba - zložene 

Pravzaprav se celo na teh fotografijah vidi, da je pri nas vsaka okenska niša svoj aktivnostni kotiček. Ustvarjalni, igralni, cvetlični …

9 komentarjev:

  1. Ej Kitty prekrasne so. Takšne so tudi meni všeč... ko bom velika in imela denar bom tudi jaz poklicala strokovnjake iz Velane :-)

    OdgovoriIzbriši
  2. O, ma to ti moram povedat, da naju je to prišlo dosti manj, kot sva se bala, da bo. Dosti dosti dosti manj.

    OdgovoriIzbriši
  3. Res so lepe. Se je splačalo čakati. Midva imava zaenkrat tudi okna brez zaves. Bomo videli če bo naslednji teden kaj pametnega v Ikei. :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Veš kaj. Orhideje imaš lepe.
    Ampak zavese pa mnogo bolj! :) Zelo dobr sta tole spedenala! Jaz bi jih glih ene tolk rabila :) Une iz dnevne sobe - vzhod bi nam ful pasale :) Aja, ne morem dvojih imet :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Bi rekla, da sta predvsem odpor do zaves in potrebo po njih odlično rešila (pravi ena, ki jih tudi ne mara) - zgleda namreč neutesnjeno in elegantno hkrati, lepe so tudi, ko so pomaknjene na stran.

    Krasn.

    OdgovoriIzbriši
  6. Zelo lepo. Mogoče bodo tudi moje nekoč takšne. Ko bo recesija mimo :) Zaenkrat so tiste stare ( uh, že 13 let so gor) še čisto dobre.

    OdgovoriIzbriši
  7. Lepe orhideje!

    jaz imam tudi Velanine zavese. (kupljene za cca 35eur in POPOLNE!)

    OdgovoriIzbriši
  8. Ne morem nič, ampak se 100% strinjam s slovonom!!! Jih nimam in jih ne bom imela, dokler se mi ne obrne!

    OdgovoriIzbriši
  9. Super ste to urihtali.

    moi

    OdgovoriIzbriši

reklame