4. julij 2010

Češnje z mandlji

Sestavine:

  • 2 jajci
  • 60 g staljenega in rahlo ohlajenega masla
  • 40 g fino mletih blanširanih mandljev
  • 60 g svetlega trsnega (ali rjavega) sladkorja
  • semena 1/2 vanilijinega stroka ali 1/2 čajne žličke vanilijinega ekstrakta
  • 50g mascarponeja ali creme fraiche
  • 350g češenj

Priprava:

  • Pečico segrej na 200 st. C.
  • Štiri manjše ognjevarne posodice namaži z maslom.
  • Umij češnje in jim po želji odstrani koščice.
  • Dobro premešaj staljeno maslo, mandlje, vanilijina semena/ekstrakt in sladkor.
  • Umešaj jajci (eno za drugim) in mascarpone.
  • Razdeli maso v posodice in položi češnje na vrh.
  • Peci 20 minut (oziroma dokler krema ne pozlati).
  • Postrezi mlačno ali hladno.

I got this recipe from La Tartine Gourmande …

Zdaj grem pa to zmešat skupaj. Bom poročal o uspehu.

… and now I’ll try to prepare it. Let’s hope for the best.

1 komentar:

reklame