25. julij 2010

TV kotiček

Poleg razbijanja kuhinje sva se te »počitnice« (otroka sta bila dva tedna na plavalnem tečaju) lotila tudi predelave TV kotička. Originalne postavitve vam žal ne morem pokazati – prebrskal sem cel arhiv slik od vselitve do današnjega dne, pa se le na dveh vidi le delček televizije.

Skratka, bilo je postavljeno točno tako, kot je na spodnji sliki, le da je namesto ploščatega televizorja na mizici stala 50-kilogramska Sonyjeva škatla s katodno cevjo. [Ja, res je bila tako težka. Zaradi tega ima mizica pet nog.]

Pod mizico so stale igrače in feršterkerija – ojačevalec, DVD predvajalnik, dva satelitska sprejemnika in naša Storm. Dokler je na mizici kraljeval Sony, je vse skupaj še nekako izgledalo. Ko smo TV zamenjali s ploščatim Samsungom, pa je kotiček kar klical po prenovi.

We didn’t spend those “vacations” (kids were on a two week swimming course) only breaking down stuff, we also renovated the “TV corner” in our living room.

When we replaced the big old 50 kg tube TV (sorry, can’t find any photo) with a lightweight LCD screen, the current setup didn’t look well anymore.

That’s the initial state – a flat TV on the table and HiFi + video stuff below. And some toys, of course, they can be found everywhere in the house.

01

In tako sva se prejšnji teden lotila dela … Vse sva odmaknila, oblepila, prebarvala zid (nekakšna opečnato rjava, na spodnji sliki barva ni ravno najbolj natančna), privila TV na zid (in to na vrtljivi roki, da se ga da gledat iz pisarne in iz likalnega kotička) in vse skupaj zložila nazaj.

Firstly we repainted the wall (well, K. did most of the painting and I was moving stuff around, protecting the wall, cleaning paint roller and doing other menial jobs ;) ). We fixed the TV to a rotating wall mount so we can watch it from the office.

02

Bolje, a še vedno so kabli viseli vsepovsod, pa vtičnice so se zdaj čisto preveč videle. Pa sem kupil dva kosa aluminija in iz njiju naredil poličko. Zdaj je pa že lepše. Še kabli so se lepo poskrili zadaj za naprave.

Much better, but HiFi stuff was kinda dumped on the floor, cables were everywhere and power outlets were shining across the room.

And so I built a shelf

06

Pod poličko so se seveda naselile igrače, a še vedno je stanje bistveno boljše, kot je bilo prej. Pa še prostora je več.

The toys were back soon, but the end result is still much neater than before. Plus we have more floor space available.

05

Mimogrede je K. prebarvala (tisto popoldne, ko sem jaz praznil kuhinjo in jo pripravljal na razbijanje) še diagonalno nasprotni kot dnevne sobe. Barva je ista, kakor v TV kotičku, le da je na teh slikah bolj podobna realnemu stanju.

K. also repainted another corner in the living room. It’s the same colour as the TV corner but on this photo the colour is closer to reality.

04

6 komentarjev:

  1. Lepo sta uštimala...

    MMG: vse je pečen! Tri torte! Upam, da bodo zadostovale!

    OdgovoriIzbriši
  2. ja lepo sta tole naredila ni kaj

    OdgovoriIzbriši
  3. Kako ti je uspelo slikat obe sliki - enkrat z igračami in enkrat brez pa imet isti "still" na TV?

    OdgovoriIzbriši
  4. Uhhh, težka znanost ;)

    Video je bil na pavzi :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Ha ha....tale zadnja izjava je pa dobra.

    Mi je všeč preobrazba.

    OdgovoriIzbriši

reklame