23. oktober 2008

Papirčkanje (5)

Iz papirja ne nastajajo vedno voščilnice, daleč od tega. Kakšen droben ATC sem že pokazala, več jih imam spravljenih v albumu. Samo njihove slike, seveda. Pa kakšno knjižno kazalo in podobne drobnarije.

No, pred časom nas je Roba naučila izdelovati drobne knjižice. To znanje sem danes med Midsommer murders porabila za predelavo beležke. Tako da ni bilo treba šivati notranjih listov. Pripravila sem si toliko različnih materialov, štanc, čipke, papirjev in ne vem česa še, da je pol ostalo neporabljenega. Nastal je tale zvežčič:

altered beležka SKTemu rečejo tudi “altered art”. Tale ni strašansko altered, no, nekako srednje. Pripravila sem se na to, da bom naredila nekaj čisto kičastega, pa mi noče uspeti. Saj pocukrano je tako dovolj. Platnice so ojačane s kartonom in ovite v biopapir, v katerem so cvetni listi, dodan je ojačan bordo hrbet. Vmes je vlepljeno kazalo – svilen trakec, na koncu katerega je še košček vzorca. Glavni motiv je Sarah Kay, moja velika ljubezen iz šolskih dni. Barvana s suhimi barvicami+terpentin, senčena z rdečo kredo. Šivi so narisani, ne pravi, uporabila sem Sakura gold v nekakšnem rdečem odtenku.

A kaj bom z zvežčičem? Pojma nimam. Ampak strašansko me je imelo, da bi polepšala navadno beležko za 1,50€. Pa še v tale izziv lepo sede. (This is not a card. It’s an altered pocketbook.)

No, in še moj odziv na blogerske bombončke ali blog candyje, ki potekajo ta hip:

NGCards praznuje svojih prvih 1000 obiskovalcev (24.okt);
Jill praznuje svojih prvih 10.000 obiskovalcev na blogu (25.okt);
Hellen je na svojem blogu oznanila odprtje nove trgovine The glitter garden in ga praznuje z bombončkom (candy)  (25.okt);
Tudi Rach je na vrsti, da podari eno od WOJ štampiljk in nekaj dodatkov (28.okt).

To je vse za danes, moram še malo prevajat, jutri je rok za oddajo!

2 komentarja:

reklame