7. januar 2009

Papirčkanje (17)

Med srkanjem prve doze jutranjega kofeta imam ravno nekaj časa za sestavljanje dnevniškega zapisa. Blogozapisa. Blogovnosa. Hm, počasi bo treba malo terminologije zbrati in določiti za tole zadevščino, da jo vnesem v iSlovar. Bom te dni enkrat namenila samo terminologiji en vnos in sprejemam predloge za besedišče na mejl.

Torej. Januarja moja ustvarjalnost limitira proti ničli. Prvič zato, ker imam od zadnjih dni decembra vsega dost, drugič zato, ker mi je všeč, če je vsaj par dni kaj pospravljeno (tistih fimo srčkov in obeskov, ki se po lakiranju sušijo na robu kuhinjske mize, ne štejemo, ne? Aja, ko smo že pri lakiranju fima, ali še katera lakira z alkidnim lakom? Na zadnjih ravnih obeskih so se mi naredile pikice, kot bi šlo za ostanke mehurčkov, pa ne vem, zakaj. Na okroglih je tudi kakšna. Manj).

Ampak - danes pravoslavni svet praznuje božič. Če bi se morala priključiti kakšni cerkvi, bi glede na svoje prednike morala izbirati med rimokatoliško in pravoslavno. No, to še vseeno ne pomeni, da praznujem katerikoli božič. Ker pa so pomembni ljudje okoli mene in vem, da če si daleč od doma, obzirne malenkosti pomenijo veliko, sem včeraj naredila svojo prvo harmonika-škatlo. Pri dekletih na blogih sem jih videla in ena je zelo prijazno fotografirala tudi odprto, tako da mi je bilo takoj jasno, kako se zloži skupaj. Dobila jo je “naša” učiteljica violončela, ki prihaja iz Kazana. Super pedagoginja, za moje pojme včasih malo rusko pretrda, ampak dober človek, tako da se kljub zahtevnosti vse nekako pogliha. Notri ni nič posebnega. Vrečke za vročo čokolado, čaj, drobni uhani. Velikost je primerna za …. hm, recimo za shranjevanje fotografij 10x13cm.

P1050231

It’s Christmas day – for the orthodox people amongst us. So I made this accordion envelope, my first, for “our” cello teacher. She’s so far from home and sometimes you can tell she misses it and the family she left behind. It’s just a small token of appreciation, filled with some hot-chocolate and tea-bags, with a pair of earings hidden in one of the pockets. She was as pleased as a child – what more reward can a crafter wish for?

 

In še candy-roll:
- Tasha from the Millie's Magical Moments is giving away candy for jokes on Jan 10th;
-
Pink Gem Designs is giving away a candy for the new January release, Jan 11th;
-
Jude bo bombonček za svoj rojstni dan podarila 12. jan;
- Claire praznuje svoj rojstni dan z bombončkom – happy birthday! (13.jan)
- Emma bo za 3000 zadetkov na blogu podarila bombonček 15. januarja – what a fab candy, congratulations on your hits!;
- prav tako 15.jan bo valentinčkast bombonček podarila Michelle z bloga DonkeySmiles;
- Alex s Sanjarij polarnega medveda that’s how I’d translate Eisbaerentraeume in Slovenian bo bombonček podarila 19. januarja;
- Maria is giving away clear stamps on Jan 23rd;
-
Carlz z bloga CarlzCards, ki bo od 8. januarja dalje urejala tudi CharismaCardz blog z izzivi, bo 1. februarja podarila bombonček za 10.000 zadetkov – congratulations on your many hits!;
- And Leslie is giving away a huge candy on Jan.30th.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

reklame