11. september 2009

Mesto potopljenih koles [1]

Potem ko cel dan stojimo na sejmišču, gremo običajno še skupaj na večerjo in na potep po mestu. Danes pa smo se kar nekako porazgubili. Šefi so morali ven s poslovnimi partnerji, nekaj sodelavcev je utrujenih obležalo v hotelu, nekateri so šli po svojih poteh in tako sem na koncu sam ostal v sobi. Še kolega ex-Slovenec, ki trenutno bivakira v mestu z nadmorsko višino < 0, je bil danes zaseden (z drugim žurom). Potem sem pa malo visel na internetu in Skype-klepetal s familijo in ker se nisem mogel odločiti, kaj naj počnem (če sploh kaj), mi je draga rekla: »Pejd na en burger al pa malo fotografirat.« In ker jo ubogam, kadar kaj pametnega pove, sem to tudi naredil. Oboje.

Po presneto dobrem double-cheese-double-bacon Whooperju sem si vzel dobro uro za nočni Amsterdam. Brez stojala, brez pripomočkov, samo fotka in naravni nasloni. No, včasih sem med »naravne« naslone uvrstil tudi svojo nogo. Fotke so popolnoma neobdelane (na prenosniku nima nič tovrstne krame) in zaradi neuporabe stativa visijo levo in desno, a imajo vseeno svoj šarm. Mogoče bom tudi po vrnitvi domov pustil kar neobdelane.

Potem sem se odpravil še na obvezni krog po centru – do Dama, gor in dol skozi rdečo četrt [nekam slabo gre biznis letos; prav nič dosti deklet ni bilo zasedenih; turistov pa vse polno] in v Slainte na pint rdečega Murphyja. Pa na metro in nazaj v hotel. In ker se jim je včeraj sesul internet in so ga popravili samo na pol [internet dela, sistem plačevanja pa ne in pridem v svet čisto zastonj] zdaj še malo visim na liniji in pošiljam slikice vam …

P1090351

P1090354

P1090356

P1090362

Če bi imel stativo in resno fotko, bi si vzel kakšno uro časa in zgornje balkončke&baldahinčke poustvaril v črnobelem. Neverjetno fotogenični so bili. Tole je samo beden približek.

P1090363

P1090370

P1090375

P1090378

---
[Slike so zaščitene z licenco Creative Commons. Polna velikost je dobavljiva na zahtevo.]

1 komentar:

  1. Super fotke!

    Ce nisem prepozen pa pozdravi znanega ex-slovenca (ce misliva istega, seveda) :)

    OdgovoriIzbriši

reklame